Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Egészséges fogak, egészséges kutyus

2016. április 30.

Egészséges fogak, egészséges kutyus

A rágcsálás, harapdálás négylábú kedvenceink számára nem csupán a napi kikapcsolódás része, hanem fogaik egészségét is megőrzi, éppen ezért érdemes rendszeresen ízletes rágcsálnivalókat adni kutyusunknak.

Akárcsak a napi szaglászás, a fogak és az állkapocs mozgása is jót tesznek négylábúnk általános közérzetének, sőt nyugodtan nevezhetjük egyik alapszükségletüknek. A rágcsálás a legjobb nyugtató tevékenység egy izgatott kutyus számára. A felszabaduló endorfinek, akárcsak nálunk, boldogságérzetet eredményeznek, és adott esetben a fájdalmat is enyhíthetik. Egy szóval: a csócsálás kutya jó! 🙂

A rágókák több módon is hatékonyak: levezetik a kutyus fölös energiáit, unaloműző és egyben gondoskodnak fogai épségéről. Rágcsálás közben élénkül a fogíny vérkeringése, erősödnek a rágóizmok, ezzel pedig nagymértékben kivédhető a fogkő képződése és a fogszuvasodás. A meglévő fogkő a snack érdessége miatt lekopik, a termelődő nyál pedig számos baktériumölő anyagot tartalmaz és megőrzi a szájüreg egészségét.

A dámvad agancsából készült snacket főként az érzékeny fogú kölyköknek és idősebb kutyusoknak ajánljuk magas ásványianyag-tartalma miatt. Egyúttal egészséges nassoln ivaló is: allergén anyagokat vagy felesleges zsírt nem tartalmaz. A lóhúsból, bárányból vagy rénszarvasból készült rágcsa szintén ideális választás lehet az ételallergiától vagy emésztési problémáktól szenvedő kedvencek számára. Ha felnőtt és aktív kutyusunkat ínyencséggel jutalmaznánk meg, a sertésfülből és a marhahúsból készült falatoknak biztosan fog örülni. A rágcsálható gyökerek pedig nulla kalóriával biztosítanak maximális élvezetet: mediterrán fából készülnek, és kiválóan helyettesítik a klasszikus csontot. Különféle játékokkal is vigyázhatunk kedvencünk szájhigiéniájára, ezek között a legnépszerűbbek a tömörgumiból készültek, de a kenderkötéllel is hosszú ideig elbirkóznak a kutyusok. Játékkal azonban sose hagyjuk magára kedvencünket.

PREMIERE kutyasnack csirkemell csíkok 70g

Érdemes a rágcsák méretére odafigyelni: a közepes és kis termetű kutyák részére kisebb falatokat válasszunk, amelyek természetes alapanyagból készültek, és nem tartalmaznak felesleges cukrot és zsiradékot. Saját főztünkből megmaradt csontokat ne adjunk kedvencünknek! A megrepedő szilánkok felsebezhetik kutyusunk nyelőcsövét, de gyomrába érkezve is sérülést okozhatnak. A kutyáknak készült rágcsák sima felületük miatt sérülés veszélye nélkül könnyen lenyelhetők és emészthetők. Általános szabály, hogy maradjunk kedvencünk közelében, amikor rágcsálnivalót adunk neki.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem