Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Egy halom macskaalom

2014. augusztus 03.

Egy halom macskaalom

A macskák rendkívül tiszta állatok. Különösen ügyelnek a bundájukra, etető- és vizes tálkájukra, valamint az alomtálcára és a bele töltött alomra.

Kevés kínosabb dolog van, mint ha a cicát nem tudjuk rászoktatni, hogy az almot használja dolga elvégzéséhez. Legyen szó akármilyen fiatal macskáról, ösztönösen tudja, hova kell ürítenie, ám ha valami problémája adódik az alom típusával, az alomtálca méretével vagy annak helyével, akkor sajnos más, szimpatikusabb helyet választ magának.

Ezért figyelembe kell vennünk néhány általános szabályt, ami a legtöbb macska esetén igaz. Például, hogy az alomtálat tegyük a cica alvóhelyétől és etetőjétől távol, és vásároljunk akkora alomtálcát, hogy az állat kényelmesen meg tudjon benne fordulni.

http://www.fressnapf.hu/mega_cica_wc_metalszurke/

Választhatunk zárt változatot is, de lehet, hogy a cica eleinte idegenkedni fog tőle, mert feszélyezheti, hogy nem látja, mi történik körülötte, miközben a dolgát végzi.

http://www.fressnapf.hu/flipcat_cica_wc_kek/

A macska számára tökéletes és elfogadható alom megtalálásához előfordulhat, hogy többfélét is ki kell próbálnunk. Vannak anyagok, amelyeket az adott állat nem szívesen használ, miközben más cicák gond nélkül elfogadják. Ezért meg kell találnunk, hogy saját macskánk az apróbb, homokszerű vagy inkább a nagyobb, szemcsés almot részesíti-e előnyben.

Az üzletekben kaphatók nagyobb darabokból álló, szilikagélből vagy kvarchomokból készült termékek, amelyek nem csomósodnak. A szilikon kövecskék magukba szívják az állat vizeletét és a kellemetlen szagokat, ezért csak az ürüléket kell kiszedni belőle naponta, valamint felkavarni az alom többi részét. Ezt a típust elegendő 3-4 hetente cserélni.

http://www.fressnapf.hu/multifit_diamonds_szilikat_alom_8l/

A csomósodó, agyagból vagy zeolitból készült almok jellemzően apróbb szemcsékből állnak, és előnyük, hogy az elhasznált rész összeáll, ezért könnyebb eltávolítani és friss alommal pótolni. Jól megkötik a szagokat és remek a nedvszívó képességük.

http://www.fressnapf.hu/premiere_excellent_csomosodo_alom_12kg/

Az apróbb szemcsés almoknak létezik nem csomósodó fajtája is, ami saját súlyának 90%-át tudja nedvességként felvenni, vagyis nagyon jó nedvszívó. Hatékonyan szagtalanít, megakadályozza a baktériumok elszaporodását és biológiailag lebomlik.

http://www.fressnapf.hu/multifit_hygiene_white_nem_csomosodo_alom_20l/

A kísérletező kedvű gazdik választhatják a forgácsalmot is.

http://www.fressnapf.hu/multifit_preselt_forgacsalom_12kg_20l/

Ezt a cica is könnyen megkedvelheti, hiszen szinte erőfeszítések nélkül eltakarhatja vele ürülékét, szemben például a nagyobb szemcsés kövekkel. Forgácsalom használatakor azonban ügyeljünk arra, hogy csak jó minőségű, szálkáktól mentes forgácsot vásároljunk, nehogy a macska mancsa megsebesüljön. Ennél a típusnál is fontos a gyakori vagy folyamatos alomcsere, hiszen a faforgács nedvszívó képessége véges és gyorsan kellemetlen szagúvá válik a felgyülemlett vizelet miatt. Források: petmd.com / catinfo.org / petfinder.com 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem