Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Egy pár tengerimalacom van, lassan egy éve együtt vannak. Miért nem születik kicsinyük? A kislány először fiatalon lett vemhes, lehet-e még kicsinye? Hogyan és mennyi idő után lehet megállapítani, hogy a nőstény tengerimalac vemhes?

2011.03.01

Állatorvos
Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani ennek az okát. A tengerimalacoknál is léteznek szaporodásbiológiai problémák. Viszonylag gyakoriak a nőstény állatoknál a petefészekciszták, ami az egyik magyarázat lehet. A nagyméretű ciszták sokszor a hasüreg áttapintásával is érezhetőek. Amennyiben az állatnak normális vemhessége és ellése volt fiatalon, akkor úgy gondolom, hogy ez nem akadályozza a későbbi vemhesülést. Sajnos az állat mostani korát nem említi, nyilván idős állatoknál a vemhesülés kisebb valószínűséggel következik be.
A vemhesség időtartama 59-63 nap. Félidős kortól ultrahanggal megállapítható a vemhesség, bár a vizsgálatot zavarja a belekben lévő általában nagy mennyiségű gáz.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem