Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Együtt az ünnepek alatt – téli utazás kutyussal:

2017. december 07.

Együtt az ünnepek alatt – téli utazás kutyussal:

Karácsony környékén gyakran látogatjuk meg a rokonokat, és teljesen természetes, ha ilyenkor bundás barátunkat is szeretnénk magunkkal vinni. Akár családi programokat, akár pihentető kikapcsolódást tervezünk, fontos, hogy alaposan készüljünk fel rá kedvencünkkel.

  1. Ami nélkül soha ne hagyjuk otthon az ebet

Akár autóval, akár repülővel, akár belföldön, akár külföldön utazunk, mindig legyen nálunk a kutya útlevele vagy az oltási könyve. Külföldi utazáshoz mindenképpen útlevélre van szükségünk, ami teljes mértékben helyettesíti az oltási könyvet belföldön is. Külföldi utazás előtt tájékozódjunk állatorvosunknál az adott országba való belépés állategészségügyi feltételeiről. A szabályok országonként változnak. Továbbá ne feledkezzünk meg a kötelező chip-ről, és győződjünk meg arról, hogy aktuálisak-e még a rendszerbe feltöltött adataink. A gyorsabb azonosítás érdekében pedig a kutyus nyakörvére is ajánlott bilétát tenni nevünkkel, címünkkel és telefonszámunkkal. Sajnos előfordulhat, hogy kedvencünk elszökik, vagy szem elől tévesztjük, így ezekre a helyzetekre is gondolnunk kell.

  1. Víz mindig legyen

Ne felejtsünk el friss vizet is magunkkal vinni az útra.  Amennyiben gépkocsival utazunk, csomagoljunk el egy palack ivóvizet, valamint egy itatótálat, majd időnként álljunk félre az arra kijelölt parkolókban, és itassunk meg négylábúnkat.

DogsCreek palack Rocky tároló 2x355ml

Fontos, hogy hosszabb időre semmiképp se hagyjuk magára a háziállatot az autóban.

  1. Védjük a tappancsokat

Ha gyalog is közlekedünk, akkor legyen nálunk mancsvédő krém. A különösen érzékeny kutyusok esetében pedig javasolt a kutyacipő használata is, hogy biztosan ne sérüljenek a tappancsok a séta során. Minden kutyagolás után ellenőrizzük és tisztítsuk meg kedvencünk mancsait. Sérülés esetén ajánlott állatorvoshoz fordulni, mert egy aprócska seb is könnyen elfertőződhet megfelelő kezelés nélkül.

  1. Legyen a szállítóbox lakályos

Még a legtapasztaltabb utazó négylábú is kényelmesebben érzi magát a hordozójában, ha megtalálja benne kedvenc takaróját vagy fekhelyét. Ezek a meleg kiegészítők minden szempontból komfortosabbá teszik az utat bundás barátunk számára.

AniOne párna 5-ös szállítóboxhoz fekete 43x67cm

  1. Kutyabarát szállás

Ha apartmanban, hotelban vagy szállodában töltjük az estéket, akkor a foglalás előtt mindenképp győződjünk meg arról, hogy szívesen fogadnak az adott helyen háziállatokat is. A problémák elkerülése érdekében olvassuk el a szállás erre vonatkozó szabályait, és igyekezzünk betartani azokat. Törekedjünk arra, hogy senkit se zavarjon kedvencünk az ott létünk ideje alatt.

A tél okozhat kellemetlen meglepetéseket az út során, a havas és csúszós utakon előfordulhat, hogy elakadunk, ezért érdemes az alábbiakat túlélő készletként magunknál tartani a csomagtartóban:

– extra takaró és törölköző
– néhány napi száraz élelem
– víz és összecsukható kutyatál
– elsősegély készlet, beleértve az eb gyógyszereinek bármelyikét
– az orvosi papírok másolata
– extra nyakörv / hám és póráz
– egy matrica, ami arra utal, hogy kutya van az autóban

 

Forrás: petcha.com