EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Elég sokat vakarja a cicám a nyakát bolhák kizárva foresto nyakörvet használunk de akkor meg miért vakarodzik????

2014.04.24

Állatorvos

Meg kell vizsgálni a cica bőrét azon a területen ahol vakarja. Ha a nyakörv alatt a bőr kipirult, sebes, a szőr pedig hullik, akkor valószínűleg a cica érzékeny a nyakörv hatóanyagaira. Ebben az esetben a nyakörvet le kell venni és szerencsés az állatot megfürdetni. Célszerű ilyenkor orvoshoz menni, mert a kezelés hatására ez a probléma gyorsan rendeződik. Ha a bőrön nincs elváltozás és a cica eddig soha nem hordott nyakörvet, akkor lehet, hogy az új dolog zavarja és le akarja szedni. Ebben az esetben lehet, hogy pár nap alatt megszokja az állat. Ha a tünetek nem enyhülnek, akkor mindenképpen vigyék orvoshoz a macskát, hiszen a vakarózás hátterében számos probléma állhat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem