EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Emily

Emily

Jellemzők:

Faj:kutya
Fajta:keverék
Szín:zsemle
Kor:Felnőtt
Megye: Budapest
Város:Budapest
Neme:Ivartalanított szuka
Neme:

Örökbefogadható itt:

Email:Küldjön üzenetet!
Weboldal:tovább a weboldalra
Telefon:+36 20 458 2200

Emily végtelen türelemmel, empátiával rendelkező gazdit keres!

Emily három és féléves, zsemleszínű ivartalanított keverék szuka. Még mindig bizalmatlan, hiszen korábbi életét az utcán, az emberek közelsége nélkül élte. 2012 novembere óta van gondozásunkban: ez idő alatt a bizalmatlansága, visszahúzódottsága sokat oldódott: most ideiglenes befogadónk nappalijában igyekszik bepótolni az eddig nélkülözött kényelmet. Türelmes gazdira lesz szüksége, aki képes elfogadni Emily kezdeti félénkségét. Örökbe fogadása esetén minden lehetséges módon, tanácsokkal is segítjük az új gazdikat.

„Emilyhez végtelen türelemmel, empátiával, és kertes házzal rendelkező embert tudnék elképzelni. „” írja Zsuzsi, aki egy éve viseli gondját ideiglenes befogadóként. Alább olvashatjátok Zsuzsi rövidített beszámolóját is:

„…Pozitív változás tavaly november óta, hogy ő már mer közeledni hozzánk, ha a kedve úgy tartja, vagy éppen bátrabb hangulatban van, vagy éppen látja, hogy a mieink körbezsongnak minket. Ezek azok a pillanatok, amikor ő is bátrabb. Azt vettem észre, hogy a kutyák társasága segít neki, hogy közelebb merészkedjen. Ezekben a szituációkban azért bátrabb talán, mert nem kifejezetten ő van a középpontban, hanem ő is része a csapatnak. Hogy jobban értsétek, ha csak felé közeledünk, akkor látszik, hogy még megrémül. Ha azonban el tud vegyülni a többiek között, akkor nagyon örül annak, ha neki is “leesik” egy-egy simogatás.
… Emily már közeledik az emberhez (hozzánk legalábbis, idegennel sajnos még nem annyira bizalmas).
Ezen kívül pozitívum még, hogy a ki-be járás a házból már nem annyira kiosonós, hanem bátrabban közlekedik, nem menekülésszerűen szalad ki és be.
Pozitívum, hogy elveszi az ételt kézből akkor, ha nem nézek rá közben, csak kinyújtom a falatot oldalra. Ha nézem is közben, akkor bátortalanabb. (A kutyáknál a szembe nézés általában a támadás/dominancia jele, így inkább elfordulok, ha ételt nyújtok neki.)

Azok a dolgok, amikben még toporog:
Odahívásra nem jön. Azt gondolom, hogy ahhoz hogy egy kutyával előre lehessen lépni, ő is kell. Tehát amíg nem száz százalékos az emberekbe vetett hite, addig nem fogunk előrébb lépni. Sajnos úgy vélem, hogy az az életszakasz, amit kint töltött (aztán a kergetőzés vele, a befogása körülményei, az Illatos út, stb…) túl mély nyomot hagytak benne, az alap szocializáció hiánya pedig nagyon érezhető, az emberhez egyelőre nem kötődik, nem érzi úgy, hogy része kell legyünk az életének. Ez az a dolog a kutyáknál, amit később majdhogynem lehetetlen visszapótolni, ha kis korukban nem vésődött beléjük. Addig pedig, amíg ő nem akar mélyebb kapcsolatot az emberrel, addig nehezen fogunk tudni előrébb lépni vele. Összességében tehát Emily aprókat képes fejlődni,  de várhatóan soha nem lesz belőle átlagos kutya.
Továbbra is bízom benne, hogy minden kutyára vár valaki valahol. Abban is erősen hiszek, hogy minden örökbefogadás akkor lehet sikeres, ha a megfelelő emberhez a megfelelő kutyát adjuk.
Emilyhez egy végtelen türelemmel, empátiával, és kertes házzal rendelkező embert tudnék elképzelni. „

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem