EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Emlő daganatot távolítottak el ami rossz indulatu 1 stádiumban írta a szövettan. Egyik orvos azt javasolja hogy ivartanitsam a másik orvos azt mondja mar nincs értelme mert mar nem előzők meg semmit hanem ha a legelső áttétet észlelem azt kell inkább eltávolítani. Nem tudom mi tevő legyek?!

2015.06.28

Állatorvos

Minden emlődaganatos állatot ivartalanítani kell, akár a daganat eltávolításával egy időben. Ivartalanítás után is lehetnek újabb daganatok, de, annak hatására, hogy nincsenek hormonális ingadozások a kutya szervezetében, lassítható a folyamat. Valóban igaz, hogy az emlődaganatok megelőzésének legjobb módja a korai ivartalanítás (első tüzelés előtt, legkésőbb az első tüzelés után), innentől kezdve a műtét valóban nem csökkenti az emlődaganatok kialakulásának valószínűségét, de ha már megtörtént a baj, a műtét lassítja  a folyamatot. A műtét előtt mindenképpen érdemes tüdőröntgent készíteni, mert az emlődaganatok a tüdőbe képeznek leggyakrabban áttétet. Ha ez már megtörtént, akkor nem javasolt az ivartalanítás, mert ez jelentős altatási kockázat és a folyamat akkor már elég előrehaladott.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem