Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Érdeklődnék, hogy ha egyik macskám fip-ben pusztult el, akkor mennyi az esélye, hogy a többi 10 macskám is elkapta? Mennyi az esélye a FelV -nek, hogy a fipes az FelV-es is volt, és átadta a többinek? Mert úgy tudom, hogy a fip-es macska fele FelV-es is. Köszönöm.

2015.11.10

Állatorvos

A FIP egy fertőző, de nem ragályos betegség. Valószínűleg minden macskája fertőzött az enterális koronavírussal (ha közösen használták az alomtálcát és egy élettérben laktak), de az egyéni, hogy melyikben mutálódik a vírus és alakít ki FIP-et, vagyis erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Nem tudjuk, hogy mitől függ, hogy az egyik macskában mutálódik a vírus, a másikban pedig soha. Valóban igaz, hogy sok esetben több vírus együttes jelenléte is kimutatható egy állatból, de nincs a birtokomban olyan statisztika, hogy az állatok hány százalékában áll ez fent. A leukózis átadása már nagyobb valószínűséggel megtörténik, ha az állatokat együtt tartják. Biztos választ csak a vírustesztek adhatnak, a találgatásnak én nem sok értelmét látom ebben az esetben. Aminek meg kellett történnie, az már sajnos úgyis megtörtént. Innentől csak azt teheti, hogy nem visz be új állatot a csapatba és a többieket jó minőségű táppal eteti. Amelyik állaton pedig kitör valamelyik vírusos betegség, azt pedig a megfelelő kezelésben részesítik…

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem