Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a kutya súlyos allergiás reakciót mutatott a veszettség oltásra? Tegnap Canigen DHPPiLR oltást kapott, majdnem belepusztult. Utána jutott eszünkbe, hogy régebben is volt ilyen reakció az oltás után, de nem tudtuk, hogy attól lehet.
Többet nem fogjuk beadatni a veszettség oltást, ami érthető.
Meg fognak büntetni ezért? Vagy kérjünk igazolást az állatorvostól?
Köszönöm!

2015.11.03

Állatorvos

Az oltás amit a kutya kapott egy kombinált veszettség oltás, a veszettségen kívül sok más komponenst is tartalmaz. Meg kell jegyezni, hogy a kutya melyik oltóanyagra allergizált be, és azt soha többé nem kaphatja, de biztosan van olyan vakcina, ami nem vált ki túlérzékenységi reakciót. Én azt javaslom, hogy a következő évben ne kombinált veszettség oltást kérjenek, hanem olyan vakcinát, ami csak veszettség ellen alakít ki védettséget. Beszéljék meg ezt állatorvosukkal. Nagyon sokszor előfordul, hogy egy kutya az egyik gyógyszercég által gyártott vakcinára allergiás, míg egy másikéra nem. Ilyenkor persze fokozott elővigyázatossággal kell oltani. Szólni kell az orvosnak, előre meg kell beszélni a dolgot és nem a rendelés végére kell érkezni, hogy a vakcina beadása utáni időt a rendelő várójában, a rendelő környékén tudják tölteni, hogy ha beavatkozásra van szükség, akkor kéznél legyen a segítség. Többféle allergiás reakció is kialakulhat oltásokkal szemben és mindegyik elég ijesztő. Beszéljék meg orvosukkal, hogy az, ami az önök kutyájával történt melyik kategóriába tartozott.

Vissza a kérdésekhez