Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Érdeklődni szeretnék! 12hetes cicám van! Az lenne a kérdésem mi a helyes táplálása? Elég neki jó minőségű konzervet adni? Vagy lehet házi koszttal is etetni?

2016.05.12

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nem javaslom, hogy kizárólag konzervvel etesse a cicát! Nagyon nem tesz jót a fogainak, és nincs is benne annyi tápanyag ( 70-80%-a víz).

Válasszon inkább valami jó minőségű száraz tápot, az legyen az alap amit ad, és mellé kaphat a cica azért konzervet is vagy akár házi kosztot is. pl:http://www.fressnapf.hu/select_gold_kitten_csirke_szarazeledel_cicakolykoknek_400_g/

Csak házi koszttal azért nem jó etetni, mert a macskának vannak ún. esszenciális aminósavjai, amit nem tud előállítani, hanem az eleségből kell felvenni, erre figyelemmel vannak a tápgyártók természetesen. Házi kosztot nehezebb úgy összeállítani, hogy minden benne legyen, amire  a cicának szüksége van (persze nem lehetetlen :)).

Vissza a kérdésekhez