Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 2 hónapos cicának, milyen lehet a tàjèkozódási képessége! Ha netán kijut a kerítésen vissza talál-e?
Kerti macseknak szeretnénk nevelni de mèg csak velünk van szabadon odakinn.
Milyen idős korától hagyhatom kint éjszakára?
Köszönöm válaszát!

2014.07.19

Állatorvos

A macskáknak jó a tájékozódási képességük. Gondoljon az olyan kölykökre, akik kertben születtek és soha nem voltak lakásban. Fontos, hogy ha egy cica új helyre kerül, akkor legalább 3-4 hétig ne hagyják egyedül a kertben. Ha már megszokta a környezetet, akkor egyre növelhetik az egyedül kint töltött időt (először csak olyankor, amikor otthon vannak, csak bent a házban). Arra nincsen recept, hogy mikor lehet kint éjszaka egy macska (sok kölyök soha nincsen bent). Ha hetek óta jól megy a szabad élet nappal, akkor megpróbálkozhatnak az éjszakával. Tudniuk kell azonban, hogy ha a cica kontrollált körülmények között van kint, akkor sokkal kisebb a valószínűsége, hogy baleset éri. Ha mindenképpen kint szeretnék tartani a cicát, akkor én azt javaslom, hogy ivartalanítás után hagyják csak kint éjszakára, mert a műtött cicák kevésbé kóborolnak, így kevesebb veszély leselkedik rájuk. Jó megoldás lehet, ha megpróbálják úgy átalakítani a kerítést, hogy a cica a kertjükben maradjon.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem