Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Erdőn, mezőn át kedvencünkkel

2016. március 18.

Erdőn, mezőn át kedvencünkkel

Megérkezett a tavasz, ideje, hogy újra gyakrabban kimozduljunk négylábúnkkal, és nagyokat kiránduljunk. Egy erdő vagy mező szuper lehetőségeket kínál a hatalmas sétákhoz és játékokhoz, de soha ne feledkezzünk meg közben a ránk leselkedő veszélyekről.

Rendszeres testmozgásra nem csak kutyánknak, de nekünk is szükségünk van, tavasszal pedig nem lehet kifogás a hideg vagy a túl rövid ideig tartó nappal. Egy erdő rengeteg felfedezni való élményt nyújt kutyusunk számára, így mindenképp érdemes összehozni néhány izgalmas kirándulást.

Indulás előtt alaposan készüljünk fel, hogy biztosan boldogan teljen a nap minden perce mindkét fél számára. Tavasszal elkezdődik a kullancsszezon, így mindenképp használjunk valamilyen védőszert. Lehet az sampon, spray, spot-on, vagy por. A legjobb, ha állatorvossal egyeztetünk előtte. Semmiképp se feledkezzünk meg erről, mert egyetlen kullancscsípés komoly betegséget okozhat, ami ellen a legjobb védekezés a megelőzés. Nekünk gazdiknak is ugyanolyan fontos a megelőzés és az aktiv védekezés erdőn-mezőn a kullancsok ellen.

Mindenképp vigyünk magunkkal a kirándulásra pórázt, akkor is, ha egyébként kedvencünk szófogadó, és mindig visszajön, ha hívjuk. Az erdőben sok-sok inger éri majd egyszerre és ha meglát egy nyulat vagy őzikét, biztosan szeretne utána szaladni. Ilyenkor jó, ha fogjuk a póráz végét. Erdei sétákhoz válasszunk jól látható, élénk szinű nyakörvet, hosszú szőrű kutyának pedig hámot, esetleg kendőt.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyakorv-comfort-nejlon-narancs-s30-45-cm/

Ha messzebbre megyünk tömegközeledéssel, akkor ne felejtsük otthon a szájkosarat sem. Persze, ha kistermetű ebről van szó, akkor elég a kisállatszállító is. Ha autóval megyünk és ez lesz az első közös utazás, akkor érdemes jóval az indulás előtt megbarátkoztatni kedvencünket a szállítóboxszal. Igyekezzünk elérni, hogy állatkánk nyugodtan, otthonosan viselkedjen a boxban. Legjobb, ha otthon a szállitóboxot kitesszük a kutyusnak, hogy szabadon járkálhasson ki-be.

http://www.fressnapf.hu/fitfun-kutya-szallitobox-zold-23x51x31/

Az erdő melletti mezőn nagyokat játszhatunk kutyánkkal, ezért ne felejtsük el magunkkal vinni kedvenc játékait. Mivel valószínűleg nem csak mi fogunk a környéken kirándulni, győződjünk meg arról, hogy senkire sem jelent veszélyt az eb, ha szabadon futkározik. Erdei séta előtt érdemes tájékozódni a helyi szervezett programok felől.

Ha kutyusunk jól szocializált és egészséges, nyugodtan hagyjuk, hogy más kutyákkal is játsszon, kergetőzzön. Fontos, hogy végig figyeljük az állatok reakciót. Ha valamelyik inkább visszahúzódna, és kezd eldurvulni a játék, azonnal hívjuk vissza kedvencünket, és várjunk, amíg megnyugszik.

Az erdőben való sétáltatás közben ne siettessük a négylábút, engedjük, hogy mindent megismerjen és megszimatoljon, amit szeretne. Ilyenkor nem a fegyelmezett séta a fontos, hanem az élmények és új szagok felfedezése.

Mindig legyen a táskánkban kutyapiszok zacskó, hiszen mi sem örülnénk annak, ha belelépnénk valakinek a kutyája által hátrahagyott „ajándékba”. Nagyon fontos a folyadékpótlás, ezért egy üveg friss víz is legyen nálunk, és időnként itassuk meg az ebet. Ha hosszabb ideig leszünk távol otthonunktól, egy kis jutalomfalat is jó, ha lapul a zsebünkben.

http://www.fressnapf.hu/premiere_dog_mini_sticks_chicken_fish_70_g/

A kirándulás után azonnal vizsgáljuk át alaposan kutyánk bundáját. Ha kullancsra bukkanunk, a legjobb, ha állatorvoshoz fordulunk. Csak akkor távolítsuk el mi magunk a vérszívót, ha van hozzá speciális kullancscsipeszünk vagy kullancskiszedő kanalunk. Ha rosszul fogjuk meg a parazitát vagy megnyomjuk, megfertőzheti az ebet. Óvatosan ellenőrizzük a mancsokat is, mert előfordulhat, hogy megszúrta valamilyen nővény vagy a termése, és ha benne maradt a tüske, az fájdalmas gyulladást okozhat.

Ha bármilyen rendellenességet tapasztalunk kutyánkon, vagy betegség jelei mutatkoznak rajta, mint például étvágytalanság, levertség, hányás vagy hasmenés, azonnal forduljunk állatorvoshoz. Nem csak kullancscsípés lehetősége állhat fenn, hanem az is lehet, hogy mérgező növényt fogyasztott, és azonnali segítségre van szüksége.

Forrás: fressnapf.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem