EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

És ha még csak 3 hónapos lenne a cica, akkor 6 hónapig lenne érvényes az útlevél? Ez nem csak kutyákra érvényes? Nem találtam ilyen jogszabályt macskákra sehol. Mert a Rabisin-r oltásra a dokim azt mondta, 3 évig érvényes, ha már 2X oltva volt a cica.
Köszönöm!

2016.06.15

Állatorvos

Valóban maga az oltás 3 évig védene, ha minden körülmény stimmel, de tudtommal biztonsági okokból 365 nap van előírva az útlevél lejáratához , amit a veszettség oltáshoz kötnek. A 3 hónapos kor utáni fél éves ismétlő oltás kutyákra vonatkozik. Macskáknál nincs ilyen szabály, csak a titer emelkedést kell kivárni az első védőoltás után (21 nap )és utána mehet, 1 évig érvényes utazási szempontból a veszettség oltása. Nézze meg újra azt az angol honlapot amit belinkeltem, ha nem világos még ezután sem.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem