Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Eső helyett köpönyeg, kutyáknak

2014. október 12.

Eső helyett köpönyeg, kutyáknak

Az októberi és novemberi napok mindig sok esőt tartogatnak, de ez ne szegje kedvünket, ha sétálni szeretnénk ugató barátunkkal! Öltözzünk fel az időjárásnak megfelelően és ne felejtsünk el esőruhát választani kedvencünknek sem.

Minden kutyatulajdonos tudja: mindegy, hogy hideg, szél vagy eső próbál otthon tartani minket, a napi séták nem maradhatnak el. Az ebek egy részét nem zavarja, ha bundája vizes lesz, vannak viszont olyan állatok, amelyek nem viselik jól a nedvességet, vagy nagyon könnyen megfáznak, ezért jobb, ha nem áznak meg túl gyakran. A szaküzletekben sokféle dzseki, esőkabát kapható a négylábú társak számára, és különböző anyagösszetételekből, színekből és méretekből választhatunk.

Sokan úgy gondolják, hogy kapucnis kabátkát, esődzsekit csak a kistestű kutyák számára készítenek. Szerencsére sokféle típus létezik a nagy termetű állatok számára is.

A ruha kiválasztásához célszerű, ha magunkkal visszük kedvencünket és rápróbáljuk a megvásárolni kívánt darabot, így biztosan jó méretet viszünk haza. Első alkalommal ezért nem érdemes webáruházból rendelni, mert könnyen kaphatunk rossz méretet. Kutyusunk mérete azt is befolyásolhatja, hogy melyik szabású terméket vásároljuk meg. Vannak belebújós, ujjas kabátkák, amelyek a mellső lábakat is védik, illetve vannak négylábas esőálló ruhák is. Ezeken kívül kaphatók lepelként felcsatolható köpenyek, amelyek szaladgálás közben sem jelentenek semmiféle akadályt és nem lassítják le az állatot. Fontos, hogy nekünk tetszőt válasszunk, de az még fontosabb, hogy kedvencünk örömmel viselje, ne feszélyezze, és ne próbáljon tőle lépten-nyomon megszabadulni.

Tartsuk szem előtt azt is, hogy milyen napszakban tervezzük a kutyaruhát használni. Nappal mellékes, hogy milyen színű a ruha, és hogy látható-e sötétben, viszont ha egy univerzális darabot szeretnénk, amit este is bátran ráadhatunk az állatra, inkább válasszuk a biztonságos, fényvisszaverő csíkokkal ellátott terméket.

Az, hogy melyik dzseki lesz a legjobb kutyusunknak, attól is függ, hogy milyen vastag az állat bundája. A csivavákhoz hasonló, rövid szőrű, kistestű fajták fázósak, nekik vásárolhatunk melegebb, bélelt kabátkát, de a nagyobb bundájú ebeknek nincs szükségük extra melegítésre, ezért jobb, ha vékonyabb darabot választunk. Kistestű kutyáknál különösen fontos, hogy a ruha védje a hasukat, hiszen onnan fáznak fel legkönnyebben a nyirkos hideg időben.

Források: petswelcome.com / whole-dog-journal.com