Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Etetőtan cicáknak és kutyáknak

2014. augusztus 09.

Etetőtan cicáknak és kutyáknak

Kedvenceink számára a nap fénypontja mindig az, amikor a gazdi velük foglalkozik. Ezért is okoz az állatok számára csodás pillanatokat az etetés, hiszen akkor minden figyelmünket rájuk irányítjuk. Lehet minden reggeli és esti étkezés valóban ünnepi pillanat, feltéve, ha ügyelünk néhány apróságra.

Akár kutyás, akár cicás gazdik vagyunk, megállapíthatjuk, hogy állatainkat kenyérre lehet kenni, amikor éppen etetéshez készülődünk. Ilyenkor dorombolás, hízelgés, dörgölőzés és boldog vakkantások kísérik minden lépésünket. Ahhoz, hogy ez az izgalom végül teli pocakkal végződjön, meg kell találnunk a megfelelő eledelt és a kedvencünk számára legszimpatikusabb tálalási módot, különben otthagyott étel és korgó gyomor lesz a vége.

Állataink egészsége szempontjából fontos, hogy etető- és vizes tálkájuk mindig tiszta legyen, ne hagyjunk benne megszáradt, előző napi maradékokat. Sok kutya és macska nem is hajlandó úgy enni, ha korábbi étel is van a tányérján, de gondoljunk csak bele, mi sem szívesen falatoznánk ételmaradék mellett. A legjobb, ha minden nap, mielőtt eljön az etetés ideje, mosogatószerrel és bő vízzel kimossuk az edényeket, így biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen káros baktérium vagy romlott étel nem veszélyezteti kisállatunk egészségét.

Ugató és nyávogó barátaink esetében egyaránt praktikus lehet, ha minden eledelnek külön tálkát jelölünk ki. Így lesz egy a száraz tápnak, egy a konzervnek és egy a víznek. Így könnyebben tisztíthatjuk őket és választhatunk speciális kiképzésű darabot is, ha szükséges. Például, ha állatunk szívesen lökdösi a vizesedényt, válasszunk gumis peremű terméket, aminek jó a tapadása, nem csúszik, így pedig a játék sem lesz olyan izgalmas vele.

http://www.fressnapf.hu/femtal_kutyaknak_900ml/

A túl gyors evésre hajlamos kutyusok számára beszerezhetünk falásgátlóval ellátott etetőtálat. Ennek előnye, hogy kis kihívást jelent az állatnak, mert kerülgetnie kell a tál aljában elhelyezett formát, ami megakadályozza, hogy befalja az ételt. A habzsolás gyakran hányáshoz vezet, ezért jó, ha meg tudjuk akadályozni.

http://www.fressnapf.hu/muanyag_etetotal_falasgatlo_400_ml/

Idősebb és magasabb állatok, elsősorban kutyusok részére vásárolhatunk etetőtál állványt, amely lehetővé teszi, hogy fejmagasságban egyenek, így nem kell túlságosan megnyújtaniuk a nyakukat.

http://www.fressnapf.hu/etetotalalvany_tallal_2x2800_ml/

A kellemetlen ételfoltok elkerülésére cicák és kutyák tálkái alá egyaránt hasznos lehet egy alátétet elhelyezni. Ezt könnyű takarítani, letörölni, és az ételmaradék nem tapad a padlóra, a kilötyögött víz pedig nem hagy foltot a kényesebb felületeken.

http://www.fressnapf.hu/tal_alatet_szines_karikas/

Sok gazdinak fejtörést okoz, hogy milyen táplálékkal etesse kedvencét. Ez persze az állat ízlésétől, preferenciáitól is függ, de a kiegyensúlyozott táplálkozás és hosszabb élet érdekében célszerű a kutya, cica korának, egészségi állapotának megfelelő száraz tápot és konzervet adni. Ha kisállatunk nem szereti a száraz eledelt, megpuhíthatjuk neki egy kevés vízzel, vagy ha szeretnénk, otthon is elkészíthetjük négylábú barátaink eledelét, ám ekkor az állatot ne konyhai maradékokkal etessük, hanem készítsünk számukra megfelelő összetételű kosztot. Segíthetnek a házi eledel összeállításában dr. Fodor Kinga –Mit egyen a kutyám?, Mit egyen a macskám?-című könyvei.

Állatunk szükségleteivel kapcsolatban kérjük ki állatorvosunk tanácsát. A mértékletesség és a helyes arányok betartása segít, hogy kutyánk és cicánk boldog, egészséges és jókedvű legyen. Források: kiscica.hu / pets.webmd.com / dogbreedinfo.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem