Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fagyos idő? Remek hangulat!

2014. november 14.

Fagyos idő? Remek hangulat!

Ragyogó napsütés, csillogó hókupacok, újabb és újabb kalandok. A hideg idő ellenére sem érdemes otthon ülni, mert rengeteg közös programot tervezhetünk négylábú barátainkkal. Íme néhány izgalmas ötlet.

Ha alaposan felöltöztünk és felkészültünk a csípős időre, már csak annyi a dolgunk, hogy keressünk egy autóforgalomtól távoli, biztonságos, nyugodt, tiszta, havas területet, ahol kutyusunkkal, akár póráz nélkül is kedvünkre mókázhatunk. Ne hagyjuk otthon kisállatunk kedvenc játékait és egy flakon friss vizet sem!

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-frisbee-22cm-piros-gumi/

A hó számos lehetőséget rejt magában. Építhetünk hóembert, amiben kutyusunk is segítségünkre lehet, hiszen remekül segíthet gurítani a hóember alsó, középső és felső részének hólabdáit. Persze a kész hóember esetenként az eb örömének áldozatává válhat, de ez ne szegje kedvünket, bármikor szívesen segít majd újra felépíteni.

A hógolyózás egyszerű, de szórakoztató játék két- és négylábúak számára egyaránt. Soha ne kezdjük el dobálni a kutyát, inkább használjuk a hógolyókat labdaként. Ha van a közelünkben domb, játszhatunk olyat, hogy legurítjuk a hólabdát és kedvencünk elkezdheti kergetni. Emellett akár „frizbiként” is használhatjuk, amelyet az állat röptében elkaphat. Arra azonban nagyon vigyázzunk, hogy a kutyánk ne egyen sok havat, mert az könnyen torok vagy akár gyomorgyulladást okozhat.

A hatalmas fehérségben segítségül hívhatjuk négylábú barátunk kitűnő szaglását is. Vigyünk magunkkal egy, a kutyus számára kedves, vízálló és lehetőleg feltűnő színű játékot, majd amikor az állat nem figyel oda, rejtsük el a hóban egy könnyen megjegyezhető helyre és kérjük az ebet, hogy keresse meg.

http://www.fressnapf.hu/termoplasztikus_gumilabda_kotelen/

Segíthetünk is neki egy kicsit, orientálhatjuk a rejtekhely felé, de semmiképp se keressük meg helyette a játékot. Ha az állat jó nyomon halad és már közel jár a megoldáshoz, örömmel elkezd majd ásni, ezért nem baj, ha 15-20 centiméter mélyre rejtjük. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy a tárgyat ne fagyos, hanem porhóba temessük, nehogy a kutya megsértse a lábát ásás közben. Előfordulhat, hogy kedvencünk nem rutinos szimatoló és nem sikerül neki elsőre a feladat. Ilyen esetekre felkészülhetünk úgy, hogy végül mégis sikerélménnyel záruljon a kaland. Kössünk egy színes zsineget a játékra, mielőtt a hóba temetjük, másik felét pedig tartsuk a kezünkben. Ha a kutyus keresés közben elakad, óvatosan húzzuk meg a zsineget, és ha az állat közelít a játékhoz, húzzuk ki a hóból, hadd találja meg. Ezután éppúgy fog örülni a csodás jutalomnak, mintha ő ásta volna ki, és legközelebb talán több sikerrel jár majd egyedül is.

A jég, a csúszós felületek is szórakoztatóak lehetnek, feltéve, ha biztonságos vastagságú páncélt veszünk célba. A tavak, folyók tetején kialakuló jégborítás a kutyák számára is veszélyes lehet, mert ha nem bírja el az állat súlyát, beszakad, és az állat nem fogja megtalálni a jégborítás alól a kiutat. Biztonsága érdekében ezért inkább csak pocsolyákon vagy kijelölt jégpályán csúszkáljunk, olyan helyen, ahol gyermekeinket is bátran elengednénk.

Források: cesarsway.com / petplace.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem