Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fagyos napok, meghitt pillanatok kedvencünkkel

2015. november 03.

Fagyos napok, meghitt pillanatok kedvencünkkel

A hideg időjárásnak és a rövid nappaloknak köszönhetően nem csak mi lustulhatunk el könnyedén, hanem háziállatunk is. A téli hónapokban is fontos, hogy kedvencünk aktív maradjon, és képes legyen fenntartani szervezete optimális egészségi állapotát. Ha az időjárás nem kedvez a kinti programoknak, akkor bizony odabent kell szebbé varázsolnunk a szürke napokat.

A kutyák többsége még a legnagyobb hidegben is szívesen sétál, ezért hacsak nem szélsőséges az időjárás, télen is menjünk hosszú sétákra. Ha kutyánk fázós, akkor vásároljunk számára kutyaruhát, mi magunk is alaposan öltözzünk fel, a mozgás mindenkinek jót tesz. Ha tényleg kellemetlen idő van, akkor se búslakodjunk, nagyon sok módja van annak, hogy rávegyük kutyánkat vagy cicánkat a szellemi és testi tréningre anélkül, hogy ki kellene merészkedni a hidegbe. A jutalomfalatokkal tölthető labda például egyszerre logikai játék és élelem kedvencünk számára.

http://www.fressnapf.hu/anione-snacklabda-cicaknak-szurke/http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-jutalomfalattal-toltheto-11-cm/

Minden bizonnyal kevesebbet fog unatkozni kedvencünk, ha játékos módon meg kell küzdenie a falatokért, ki kell találnia, hogy hogyan juthat hozzájuk. Ráadásul ezzel a módszerrel kizárhatjuk a habzsolás lehetőségét, így elkerülhetők az ebből adódó emésztési zavarok, problémák.

Finom falatokkal könnyedén ösztönözhetjük kutyánkat a mozgásra. Egy kis móka kedvéért rejtsünk el pár jutalomfalatot a lakásban úgy, hogy az eb számára nem látható, de hozzáférhető legyen.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-wilderness-szaritott-snack-kutyaknak-pulyka-50g/

Eleinte tegyük őket nyilvánvaló helyre, ahol a kutyus rögtön megtalálja, és ha megérti a játék lényegét, akkor jöhet a szoba egy távolabbi pontja vagy egy másik helyiség is.

A kényszerűségből lakásban töltött időt kihasználhatjuk arra is, hogy új trükköket tanítsunk meg kutyusunknak. Itt a lehetőségek száma szinte végtelen, de eleinte mindenképpen egyszerű feladatokkal kezdjünk, (ha korábban még nem tanítottuk állatunkat), melyeket könnyen megért és megtanul az eb. Ilyen például – az „ül” és „fekszik” után – a „marad”, a „pacsi” vagy a „forog”. Ha valamit kérésünknek megfelelően csinál kedvencünk, akkor mindenképpen jutalmazzuk meg, akár egy finom falattal, akár dicsérő szavakkal, simogatással. Fontos, hogy a tanulásra szánt idő kezdetben ne legyen több körülbelül 15 percnél, hogy végig élvezhető maradjon mindkét fél számára. Fontos, hogy a tanítás alatt végig legyünk türelmesek, és mindig győződjünk meg arról, hogy az állat érti, hogy mit várunk tőle. A tanítást lehetőleg mindig egy sikeresen végrehajtott feladattal zárjuk és egy alapos jutalmazással, dicsérettel. Az így eltöltött idő még szorosabb köteléket alakít majd ki négylábú barátunk és köztünk.

A nyári elhasználódott, esetleg már unalmassá vált játékszereket ősszel érdemes lecserélnünk néhány új, izgalmas darabra. Az újdonság mindig nagy hatással van az állatokra, és ha igazán érdekesnek találják, akkor sok boldog percet okozhatunk vele. Míg egy kutyusnál egy könnyebb labda vagy húzójáték lehet a legmegfelelőbb választás, addig cicánknak érdemes botos játékot beszereznünk.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-kotel-mentolos-2-csomoval-xl-45cm/

http://www.fressnapf.hu/fitfun-botos-cicajatek-tollboa/

Egyszerű, de nagyszerű megoldás lehet macskák esetében, ha elhelyezünk néhány üres kartondobozt a lakásban. A cicák imádják a dobozokat, biztosan mindet ki fogják próbálni és mindbe bele fognak bújni hosszabb-rövidebb időre.

Egy cicabútor, ami kaparófával és rárögzített játékokkal van ellátva, valószínűleg minden cica álma.

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-cicabutor-felina-kombinalhato-bezs/

Ezzel akkor is tud játszani, amikor mi éppen nem érünk rá foglalkozni vele, ráadásul szobabútoraink is megmenekülnek a macskakarmok elől. Lehetőség szerint olyat válasszunk, amelynél egy magasabb ponton pihenési lehetőség is van, mert a szobatigrisek szeretnek mászni és fentről nézni ránk.

Bármilyen kevés is a szabadidőnk, sose feledkezzünk meg a közös játékról, amely nem csak boldog pillanatokat teremt a hideg napokon, de a köztünk lévő köteléket is megerősíti. A cicák és a legtöbb kutya is szeretnek összebújni gazdájukkal, ezért akár a közös esti filmnézés is jó program lehet – persze rengeteg simogatással összekötve.

Forrás: petmd.com / pets4homes.co.uk