EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Februári kutyás kerti kalandok

2016. február 12.

Februári kutyás kerti kalandok

Bár a zord időjárás és a fagyos napok kutyánkra is veszélyesek lehetnek, amikor egy kicsit enyhül az idő, érdemes kimerészkednünk egyébként bent tartott kedvencünkkel is a kertbe. A rendszeres és aktív testmozgás télen is nagyon fontos, ezért naponta 30-40 percet szánjunk arra, hogy egy jót játsszunk kutyusunkkal, lehetőség szerint a házon kívül is. Nem csak az egészség megtartásához járul hozzá a közös játék, de a négylábú és gazdája közötti kapcsolatot is megerősíti.

A hosszabb szőrű, nagyobb testű, fiatal ebek jobban viselik a hideget, mint idősebb, rövid szőrű vagy esetleg kisebb testű társaik. Ha azt látjuk, hogy a kutya nagyon fázik, akár ruhát is adhatunk rá, amennyiben az nem túl kényelmetlen és zavaró számára. A hosszú szőrű kutyák esetében a mancsoknál mindenképp célszerű rövidíteni a szőrt, hogy minél kevesebb hó, jég és só ragadjon rájuk.

A februári kinti időtöltéshez érdemes vízálló és könnyen tisztítható játékszereket beszereznünk. Egy műanyag frizbi szórakoztató élményt nyújt a kutyának és gazdájának egyaránt. Ha bevonunk a játékba egy családtagot is, akkor dobálhatjuk a frizbit egymásnak, miközben a kutyus megpróbálja elkapni azt.

http://www.fressnapf.hu/anione-frizbi-piros-22cm/

Ha erős és stabil kutyajátékot szeretnénk, akkor választhatunk gumiból készült különböző formákat, melyek jól bírják a hosszantartó rágcsálást is. Tisztításuk nagyon egyszerű, így nem jelent problémát az sem, ha esetleg sáros lesz. Tovább fokozza az élvezetet, ha a játékhoz kötél is van rögzítve, mert a húzójáték, amiben aktívan részt vesz a gazdi is, még jobban felkelti a érti, hogy mi a játék lényege, segítsünk neki megtalálni az első játékszereket, és dicsérjük meg, ha sikerül. Mindig használjuk a „keresd” vezényszót, és akkor legközelebb már tudni fogja, mit kell tennie.

http://www.fressnapf.hu/anione-labda-kek-jutalomfalattal-toltheto-9cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-ragojatek-jutalomfalattal-toltheto-18cm/

Bármennyire is élvezetes eleinte odakint a közös játék, egy idő után fel kell ismernünk a jeleket, melyekkel azt üzeni a kutyus, hogy neki mára elég volt. Ilyen jelzés lehet például, hogy a kutya néz ránk és nyüszít vagy ugat. Ha négylábúnk megáll séta vagy játék közben és felemelgeti mancsait, akkor már nagyon fázik, így jobb, ha bemegyünk. A reszketés egyértelműen jelzi, hogy a továbbiakban magasabb hőmérsékletre van szüksége. Az is előfordulhat, hogy kedvencünk búvóhelyet, menedéket kezd el keresni a hideg elől, például bebújik egy bokor vagy autó alá.

A játék közben mindig ellenőrizzük a kutya füleit, orrát, farkát és mancsait. Ha a bőre fehér, sápadt vagy fényes, akkor az a fagyás jele, azonnal menjünk be vele a meleg lakásba. Odabent száraz, puha törölközővel alaposan törölgessük át kedvencünket. Amennyiben sós latyakba is beleléphetett, bőséges mennyiségű langyos vízzel tisztítsuk meg a mancsokat, mert nem csak a bőrére káros, de ha lenyalogatja, akkor az egész szervezetére is. Előfordulhat, hogy az eb bundája annyira piszkos lett, hogy fürdetni is kell. Csak valóban indokolt esetben fürdessük meg négylábúnkat, mert a gyakori mosdatás is a bőr irritációjához és kiszáradásához vezethet.

Ha bármilyen változást tapasztalunk a kutyus bőrén, szőrén vagy közérzetén, forduljunk állatorvoshoz.

 

Forrás: cesarsway.com / embracepetinsurance.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem