Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fehérjeforrások érzékeny gyomrú kutyusok számára

2016. február 20.

Fehérjeforrások érzékeny gyomrú kutyusok számára

Azon ételek, melyek egyféle fehérjeforrást tartalmaznak, jó választásnak bizonyulhatnak az allergiával vagy intoleranciával küzdő kutyusok számára.

Sok esetben gondolhatunk arra, hogy kedvencünk mindössze kényes és válogatós, ezért nem kedveli azt az eledelt, melyet éppen kap. Egészen más dolog a válogatósság és a túlérzékenység, ami sokféle tünetet eredményezhet (hányás, hasmenés, felfúvódás, vércsíkos bélsár, végtagok nyalogatása, vakarózás, kipirult bőr, egyéb bőrgyógyászati tünetek.). Ezek a tünetek jelentkezhetnek külön-külön is, de egyszerre több is előfordulhat egy időben. Ilyenkor komolyan utána kell járni a problémának, és meg kell találni azt a táplálékot, amitől tünetmentes az állat. Ha a korábban felsorolt tünetek valamelyikét tapasztaljuk, akkor mindenképpen vigyük orvoshoz a kutyát, hogy kizárjuk az egyéb betegségeket és biztos diagnózis alapján kezeljük-diétáztassuk az állatot. Ilyenkor fontos, hogy minél kevesebb összetevőből álló minőségi táplálékokkal próbálkozzunk, mert így kevesebb az esélye annak, hogy van az összetevők között olyan, ami problémát okoz. Lényegében két út van, vagy kevés összetevőből álló, új fehérjeforrást tartalmazó táppal próbálkozunk, vagy hidrolizált fehérjéket (a fehérjéket egy speciális eljárással olyan apró részekre bontják, hogy már nem allergizálnak) tartalmazó táplálékot választunk.

Négylábúaknál nem az a fontos, hogy mindig változatos ételekkel kínáljuk őket, hanem az, hogy találjunk egy olyan teljes értékű, jó minőségű tápot, ami minden igényt kielégít. Ez nem azt jelenti, hogy nem csempészhetünk egy kis változatosságot az étrendjükbe, néhány finom jutalomfalattal vagy házi finomsággal, de ezt csak akkor tegyük, ha kutyánk emésztőrendszere nem túlérzékeny. Léteznek már érzékeny állatoknak való jutalomfalatok is.

http://www.fressnapf.hu/pbm_hipoallergen_dietas_snack_kutyaknak/

Nemcsak a termékek összetételére, hanem a javasolt etetési mennyiségre is érdemes odafigyelni. Kutyusunk termetétől és aktivitásától függően adagoljuk számára a falatokat, mert a mértékletesség és rendszeresség különösen fontos az érzékeny emésztésű kedvencünk esetén. Érzékeny kutyák esetében sajnos a legbiztosabb megoldás a megfelelő táplálék kiválasztására az, ha próbálkozunk. Egy adott táplálékot első időben legalább 6-8 hétig úgy kell kínálni, hogy a friss vízen kívül semmi mást nem kaphat mellette az állat. A tünetek rendeződése lassan, néhány hét alatt következik be, ha megtaláltuk a megfelelő ételt. Ha a kutya tünetmentes, akkor meg lehet próbálni más ételt is. Egyszerre mindig csak egy új összetevőt kínáljunk és azt két héten át adjuk a régi táplálékkal együtt. Ha ennyi idő alatt nincs probléma az új étellel, akkor valószínűleg nem is lesz a későbbiekben sem.

Az állat életkorát és méretét is mindig vegyük figyelembe a választásnál, hiszen például egy nagytestű fiatal kutyusnak egészen más összetételű tápra van szüksége, mint felnőtt ölebnek. Az idősebb négylábúak anyagcseréje is megváltozik, ezért nekik is fokozott odafigyelésre van szükségük az étkezések során. Szerencsére már minden korosztályú és méretű kutya számára léteznek nagyon jó minőségű tápok akkor is, ha érzékeny az emésztőrendszerük.

http://www.fressnapf.hu/sg_sensitive_senior_medium_barany_rizs_arpa_4kg/

Ha sikerült a megfelelő tápra rátalálni, az eredmény jól látható és észlelhető: a táp jól felszívódik, jól hasznosul, ennek legbiztosabb jele a normális mennyiségű és állagú bélsár, a fényes szőrzet és a jó kondíció. Mindig biztosítson kedvence számára megfelelő vízmennyiséget, és ha lehet, kerülje el a tápok váltogatását. A húsevők számára nehezen emészthető fehérjék etetése hosszú távon nem kívánatos és kihat a szervezet egészére.

Nézzen körül Select Gold termékeink között, itt megtalálhatja a kutyusa gyomrának és ízlésének leginkább megfelelő monoproteikus tápot, akár lazac, osztriga, vaddisznó vagy lóhús kiegészítéssel. Hiszen húsimádó kedvenceink csakis a legjobb minőségű fehérjeforrást érdemlik!

http://www.fressnapf.hu/61-akcio-select-gold-konzerv-kutyaknak-800g-11-fele/

 

 

Források: healthypets.mercola.com/neveljunkkutyat.blog.hu