Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fekhelyválasztó tippek négylábúaknak

2015. február 03.

Fekhelyválasztó tippek négylábúaknak

Pihe-puha, színes, bundás, ám nem biztos, hogy négylábúnk szeretni fogja az átgondolás nélkül vásárolt kutyaágyat. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a megfelelő fekhely kiválasztásában.

Mielőtt elindulunk kutyaágyat vásárolni, fordítsunk egy kis időt kedvencünk megfigyelésére: nézzük meg, hogy milyen pozícióban szeret leginkább pihenni. Ha ez az információ már a tarsolyunkban van, akkor már csak az állat korát, méretét, esetleges párnatépési szokásait és élőhelyét (lakás vagy kert) kell figyelembe vennünk a választásnál.

A szaküzletekben számos fekhely közül választhatunk, ezek között találunk olyat, amely kifejezetten nagyméretű állatoknak készült, vagyis robosztusabb felépítésű és strapabíróbb, illetve kifejezetten idősebb kutyák számára szánt, speciális ortopédiai habos matracokat, vagy a klasszikus, ovális, párnázott, esetleg lapos, párnaszerű kialakításút.

http://www.fressnapf.hu/ortho-kutyaparna-ortho-s/

Az ágy kiválasztásához nézzük meg, milyen anyaggal bélelték a fekhelyet. A töltőanyag nagyban befolyásolja az ágy élettartamát, és ha kedvencünk szívesen vizsgálgatja, mi lapul a párna belsejében, akkor nem mindegy, milyen anyag az, amelyet esetleg lenyelhet. Ha kedvencünk még a rágcsálás időszakában van, akkor válasszunk inkább olyan bélést, ami természetes anyagból készült (pl. toll). A bélés befolyásolhatja azt is, hogy mennyire nyújt meleget a fekhely, ezért, ha rövid szőrű, vagy fázósabb állatunk van, érdemes megfontolni a vastagabb, jobb hőszigetelőképességű tömőanyagot.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyafekhely-csontos-mintaval-barna-bezs-szinben-60x50x20-cm/

Akár kinti, akár benti kutyánk van, fontos, hogy a fekhely huzata vagy akár az egész párnázat mosható legyen. Így tudjuk a legkönnyebben tisztán tartani, és egy esetleges parazitafertőzés után sem kell kidobnunk. Kinti állatoknak mindenképpen olyan ágyat javaslunk, ami könnyen száradó anyagból készült, és amelynek belseje sem vizesedik át.

http://www.fressnapf.hu/anione-domus-kutyakosar-szurke-60cm/

Bárhogy is döntünk, a régi, megszokott takarót, szőnyeget azért még ne dobjuk ki, mert előfordulhat, hogy a kutyus először idegenkedni fog az új ágytól. Lehet, hogy könnyebben kedvet kap az új fekhelyhez, ha kedvenc takaróját, vagy a gazdi egyik ruhadarabját ráterítjük. Próbálja ki, higgye el, kisállata hálás lesz érte!

Források: 1800petmeds.com / vetstreet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem