Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A felelős állattartás ABC-je

2015. február 01.

A felelős állattartás ABC-je

Egy gazdi számára saját kisállata a legszebb, legaranyosabb és persze legokosabb. A kedvencek ideális esetben hamar családtaggá válnak, és életük minden pillanatát szeretetben, boldogságban töltik. Ám mindehhez fontos, hogy a tulajdonos tudatosan, felelősségteljesen lássa el feladatát, ami nem mindig könnyű.

Februárt számos országban a felelős állattartás hónapjaként jegyzik. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk néhány fontos, és nem mindig egyértelmű teendőt, amelyek egy gazdit igazán felelős állattartóvá tesznek.

1. Életre szóló felelősség

Ha úgy döntünk, hogy állatot vállalunk, akkor fel kell készülnünk arra, hogy kedvencünk akár évtizedekig is velünk lesz, és nekünk minden körülmények között gondoskodnunk kell róla. Ezért, mielőtt hazavisszük új barátunkat, gondoljunk végig minden eshetőséget, az előttünk álló éveket, és mérlegeljünk, hogy biztosan garantálni tudjuk-e, hogy kedvencünkről élete végéig maximális odaadással tudunk gondoskodni.

2. Szeretetteljes légkör

Minden állat legalább annyira igényli a gazdi odaadó szeretetét, mint a finom falatokat. Persze az állatok érzelmi szükséglete eltérő lehet, és a kapcsolat kialakításánál figyelembe kell vennünk barátunk igényeit és egyéniségét, attól azonban nem kell félnünk, hogy esetleg „túlszeretjük” kedvencünket, hiszen ebben az esetben a több mindig jobb!

3. Rendszeres állatorvosi vizsgálat

Nem minden betegség esetén tapasztalunk látványos tüneteket, különösen igaz ez a kezdeti időszakra. Előfordul, hogy olyan kór támadja meg kedvenceinket, amelynek tüneteit laikusként nem, vagy csak túl későn vesszük észre. Megelőzésként ezért érdemes évente elvinnünk kisállatunkat egy teljes kivizsgálásra, illetve mindig keressük fel állatorvosunkat, amikor valami rendellenességet észlelünk.

4. Azonosító/Mikrochip

A kutyák és macskák azonosítására szolgáló bilétákat mindig ellenőrizzük, hiszen a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy kisállatunk elveszik, és a megtalálók számára a bilétán található információk (név, cím, telefonszám) nyújthatják az egyetlen támpontot.

http://www.fressnapf.hu/cimtarto_strasszokkal_pink/

A kutyákat a hatályos törvények szerint már chippel is el kell látni, ezért, ha eddig valamiért nem tettük, akkor mielőbb pótoljuk. Nagyon hasznos a cicák microchippel történő megjelölése is.

5. Felkészültség

Akár otthon, akár utazáskor szükség lehet egy elsősegélycsomagra. Kedvencünk séta során, játék közben vagy kíváncsisága miatt is megsérülhet, ezért mindig legyen kéznél megfelelő fertőtlenítőszer, kötszer, valamint néhány, állatoknak is adható gyógyszer. Az elsősegélydoboz összeállításához kérjük állatorvosunk segítségét. Soha ne adjunk emberi gyógyszert állatunknak anélkül, hogy azt megbeszéltük volna állatorvosunkkal.

6. Biztonságos utazás

Négylábú barátaink biztonsága érdekében az autós utazásokra is fel kell készülnünk. Szerezzük be a megfelelő szállítóboxot, biztonsági övet, és hagyjunk időt arra, hogy kisállatunk megszokja a boxot, mert ezzel is csökkenthetjük az utazással járó izgalmakat és esetleges félelmeket.

http://www.fressnapf.hu/kutyabiztonsagiov-szett-80-120cm/

http://www.fressnapf.hu/fitfun-kutyaszallito-box-kek/

Források: fidofriendly.com / vetstreet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem