Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fényvisszaverés felsőfokon: legyen biztonságos a séta!

2017. október 06.

Fényvisszaverés felsőfokon: legyen biztonságos a séta!

Ősszel fel kell készülnünk arra, hogy a munka utáni, délutáni séta idejére bizony már besötétedik. Az esti séták nagyon kellemesek és békések lehetnek, ha megfelelően felkészülünk rájuk. Az egyik legfontosabb, hogy jól lássunk és minket is jól lássanak a járdán, valamint az úttesten közlekedők egyaránt.

Lehetőség szerint kerüljük a teljesen sötét utcákat és lakatlan területeket, igyekezzünk kivilágított helyeken járkálni. Ezáltal nem csak biztonságosabban lépkedhetünk, de az esetleges támadásoknak is csökken az esélye. Ha kénytelenek vagyunk elhagyatottabb részeken keresztül menni, akkor mindig legyen nálunk egy zseblámpa, nem túl régi elemekkel megtöltve.

Szinte minden sofőrrel előfordult már, hogy hirtelen megpillantott egy sötét alakot az út szélén, ami miatt azonnal lefékezett vagy félrerántotta a kormányt. Ahhoz, hogy idejében észrevegyenek minket az úton, felejtsük el a sötét ruhadarabokat. Fekete nadrág és kabát helyett válasszunk élénk színű ruhákat, melyek önmagukban is könnyebben észrevehetőek az esti órákban.

Ha ruházatunk nem csak színes, hanem még fényvisszaverő réteg is található rajta, az nagyon sokat segít a láthatóságban. Ha tehetjük, vásároljunk fényvisszaverő cipőt, táskát, karkötőket, és persze minden sokáig elnyúló séta során használjuk is őket.

Ajánlott kutyusunkat is fényvisszaverő kiegészítőkkel felszerelni. Az esti séták idejére legyen nálunk fényvisszaverő hám vagy nyakörv és póráz is.

http://www.fressnapf.hu/more-for-dogs-nyakorv-allround-neopren-lila-xxl62-cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18/

Így idejében észreveszik kedvencünket is az autósok, illetve a járdán közlekedő kerékpárosok és gyalogok is. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor egy folyamatosan világító bilétát is érdemes az állat nyakörvére tenni, ami már messzebbről is remekül látható. Ez akkor is nagyon jól jöhet, amikor az eb üldözőbe vesz valamit, és mi véletlenül elengedjük a pórázt, melynek következtében távolabb kerül tőlünk az eb.

A hűvösebb estéken remek kiegészítőként szolgál a fényvisszaverő mellény, amely nem csak nagyobb felületen biztosít könnyebb láthatóságot, hanem még egy kicsit a hidegtől is óvja a négylábú testét.

http://www.fressnapf.hu/anione-lathatosagi-melleny-kutyaknak-l/

Amennyiben játszani is szeretnénk a közeli parkban bundás barátunkkal, akkor mindenképp világos és színes játékszereket vigyünk magunkkal, amelyeket nem túl nehéz észrevenni. Ám ezek is csak szürkületben megfelelőek. Sötétedés utánra érdemes világító játékokat beszereznünk, hogy jól lássa az eb, merre és hova dobjuk őket, és mi is bármikor rájuk bukkanhassunk a fűben.

Ha megfordulna a fejünkben, hogy olyannyira nyugodt kutyasétáltatásra vágyunk, hogy még a mobiltelefonunkat is otthon hagyjuk, azonnal hessegessük el a gondolatot. Amellett, hogy ha a készülék rendelkezik zseblámpa funkcióval, bármikor a hasznunkra válhat a sötétben, nem tudhatjuk, hogy mikor történik baj, és mikor kell azonnal segítséget hívnunk. Sajnos nem kizárt, hogy az eb rosszul lesz a séta közben vagy megsérül, és azonnali ellátásra szorul, amit jeleznünk kell az állatorvos felé. Ráadásul az is lehet, hogy szólnunk kell valakinek, aki autóval tovább tud vinni minket.

Forrás: petsittersireland.com, k9ofmine.com