Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fésűfejtő, cicaápolás felsőfokon

2014. augusztus 01.

Fésűfejtő, cicaápolás felsőfokon

A bunda minden kisállat egyedi ékessége. Az ápolatlan, csomós, gubancos szőrzet azonban nem csak hogy csúnya látványt nyújt, hanem még egészségtelen is.

Vannak olyan macskafajták, amelyek remekül tisztán és rendben tartják bundájukat. A házimacska és rövidebb szőrű társai nem szorulnak túl gyakran a gazdi segítségére, ám a nagyobb bundával rendelkező fajták, mint a perzsa, a maine coon vagy a ragdoll nem tudják megfelelően gondozni a szőrzetüket, ezért szükségük van a napi rutinszerű ápolásra. Fontos, hogy csak olyan ember válasszon hosszú szőrű, sok ápolást igénylő cicát, akit a fésülgetés örömmel tölt el és biztos benne, hogy hosszútávon is mindig tud időt szakítani kedvence ápolására. A rövidszőrű cicákat is jó naponta-kétnaponta átfésülni akkor, amikor vedlenek.

A gazdik és persze a cicák számára egyaránt könnyebbséget jelent, hogy már számos különféle fésű, kefe kapható, ezért minden célra megtalálhatjuk a megfelelő eszközt.

1. Lekerekített végű kefék

A mindennapi szőrápolás elengedhetetlen és praktikus kelléke. Ezzel a kefével remekül fésülhető a csomómentes szőr, megfelelő távolságra álló fogai pedig lehetővé teszik, hogy az állat élvezze a fésülködést. Csomós bundán alkalmazva viszont fájdalmat okozhat az állatnak.

2. Filcbontó fésű

Az összetapadt, gubancos szőr fésülése előtt először menjünk végig a bundán egy filcbontó kefével. Ezzel gyorsabban és kevésbé fájdalmasan bonthatjuk ki a csomókat, feltéve, ha a megfelelő technikát alkalmazzuk: először próbáljuk kézzel szétválasztani az összetapadt szőrszálakat, és utána a speciális fésűvel, felülről lefelé haladva bontani a maradék gubancot.

3. Aljszőrkiszedő kefe

A tavaszi és őszi vedlés idején és hosszú szőrű fajtáknál rendkívül hasznos eszköz lehet az aljszőr csomóinak kibontására alkalmas kefe. Ez a hosszú, gereblyéhez hasonló fésű elsősorban az állat lábainak, hasának alsó részéhez használatos és a különösen csomósodásra hajlamos bundánál akár mindennapos alkalmazásra is ajánlott.

4. Bolhafésű

Tavasztól kezdve a benti cicák szőrzetét is érdemes rendszeresen átvizsgálnunk, például fésülködés során. Ha bolhák jelenlétére gyanakszunk, használjunk bolhafésűt, ami sűrű fogainak köszönhetően gyorsan leleplezi a nemkívánatos vérszívók nyomait.

5. Kétoldalú kefe

Ezek az eszközök általában egy kevésbé sűrű fogú és egy sűrűbb, puhább fogú fésűből állnak, ennek köszönhetően összetett ápolásra is alkalmasak: a nagyobb fogú fésűvel kibonthatjuk a kisebb gubancokat, a kisebb sörtékkel pedig selymessé és csillogóvá varázsolhatjuk a bundát.

6. Szőrápoló kesztyű

A kesztyű használata rendkívül egyszerű és remekül alkalmazható a szőr tisztítására, az állat bőrének megmasszírozására és az elhalt szőrszálak eltávolítására is.

http://www.fressnapf.hu/szorapolo_kesztyu_cicak_es_kutyak_szamara_24x18_5cm/

Források: drfostersmith.com / apsca.org