Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Figyelem! 5+1 őszi óvintézkedés kedvenceink védelmében

2015. szeptember 18.

Figyelem! 5+1 őszi óvintézkedés kedvenceink védelmében

Ősszel még többen merészkedünk ki kedvenceinkkel a szabadba, és szívesen teszünk izgalmas kirándulásokat az erdőkben. A sok lehulló, zörgő levél a háziállatok számára is különösen érdekes, ám tudnunk kell, milyen veszélyek leselkednek rájuk egy-egy ilyen kiruccanás alatt, és azt is, hogyan védekezhetünk ellenük. De nem csak az őszi erdőben kell figyelnünk négylábúinkra, hanem otthon is!

  1. Védelem kullancsok ellen

A kullancsok tavasszal és ősszel a legaktívabbak, így újra kiemelt figyelmet kell fordítanunk a kullancsveszélyre. Tudnunk kell azonban, hogy a kullancsok támadására a téli fagyos napok kivételével mindig számítani kell. A fertőzött kullancsok száma egyre csak nő, így ha vérszívót találunk, azt minél hamarabb el kell távolítani, mivel ahhoz, hogy a kórokozókat kedvencünk szervezetébe juttassa, idő kell. Ha nem tudjuk, hogyan kell eltávolítani a kullancsot, akkor kérjük állatorvosunk segítségét. Ha kivettük a kullancsot, de kutyánk bágyadt, levert lesz, akkor sürgősen forduljunk állatorvoshoz. Ugyanígy kell cselekednünk, ha akár hosszabb idővel (hónapok)a kullancscsípés után a kutyánkon tüneteket észlelünk (pl.: sántaság, különféle idegrendszeri tünetek, fáradékonyság, nyirokcsomó duzzanat stb.)  A legtöbb, amit tehetünk, hogy különböző készítmények használatával megpróbáljuk megelőzni a kullancstámadást. Sajnos egyik szer hatékonysága sem 100 %-os, ezért minden séta után alaposan nézzük át kedvencünket, mert így sok kullancsot még akkor levehetünk az állatról, mielőtt befúródott volna. Választhatunk nyakörvek, spray-k, cseppek és tabletták közül, de figyeljünk arra, hogy ami kutyusunk számára megfelelő, az cicánk számára végzetes is lehet. A biztonság kedvéért vásárlás előtt mindig kérjünk tanácsot állatorvostól.

  1. Veszettség elleni oltás

Ősszel különösen fontos, hogy kutyusunk be legyen oltva veszettség ellen, ugyanis a sok kirándulás során ilyenkor nagyobb az esélye, hogy fertőzött rókákkal találkozzon, ráadásul kutyák számára kötelező is ez az oltás. Sajnos, mivel a macskák oltása nem kötelező, nem mindenki oltatja be kijáró kedvencét, pedig az ő oltásuk ugyanolyan fontos, mint a kutyáké.

  1. Vigyázz, vadászszezon!

Szeptemberben kezdődik a vadászszezon, így fokozott figyelemmel kell lennünk az erdőben töltött idő alatt. A vadászok általában a kora reggeli és a késő délutáni, esti órákban járják az erdőket, így ilyenkor nem célszerű nekünk is ott tartózkodnunk. Ha észrevesszük, hogy vadászok vannak körülöttünk, igyekezzünk minél hamarabb, minél feltűnőbben elhagyni az adott területet, hogy biztosan ne legyünk összetéveszthetőek egy erdei vaddal. Vadászterületen soha ne engedjük kedvencünket eltávolodni magunktól. Csak akkor engedjük erdőben szabadon a kutyát, ha biztosan vissza tudjuk hívni, akkor is, ha vadat lát. Ez nem csak kutyánk érdeke, hanem az erdőjárás íratlan szabálya is.

  1. Gomba- és egyéb növényveszély

Az erdőkben és a réteken több mérgező növény is veszélyt jelent kedvenceink számára. Soha ne engedjük, hogy kutyánk fogyasszon belőlük. Főként a gombáktól érdemes távol tartanunk őket, ugyanis az ehető gombákat könnyedén összetéveszthetjük a mérgezőekkel, ha nem vagyunk ezen a téren képzettek. További veszélyt jelentenek a lehullott, száraz toklászok, tüskék és tövisek, amelyek sérüléseket, vagy a bőr alá fúródva gyulladást, fertőzést okozhatnak. A séta után mindig nézzük át kutyusunkat, és ha megtörtént a baj, forduljunk állatorvoshoz.

  1. Ház körüli mérgek

Ősszel a ház körül is jobban oda kell figyelnünk kutyánkra és macskákra egyaránt. A hideg ellen a rágcsálók még közelebb merészkednek otthonunkhoz, ellenük sokszor különböző mérgekkel védekezünk. Ezek a mérgek azonban kedvenceinkre is veszélyt jelentenek, így törekednünk kell arra, hogy olyan helyet találjunk számukra, ahol ők nem juthatnak hozzá. Sajnos az is okozhat mérgezést kutyáinknak és macskáinknak, ha a patkányméreg miatt elpusztult rágcsálót megeszik. Figyelnünk kell arra is, hogy véletlenül se hagyjunk elől fagyállót, ugyanis a cicák és kutyák is szívesen isznak belőle, és ez már kis mennyiségben is a halálukat okozhatja, ha nem kezdődik meg szinte rögtön a gyógykezelés.

+1 Fényvisszaverő mellény

Ahogy közeledünk a tél felé, egyre rövidebbek lesznek a nappalok, így nagy esély van rá, hogy a reggeli vagy a késő délutáni sétáltatás már sötétben fog történni. Éppen ezért érdemes fényvisszaverő mellényt vagy fényvisszaverő hámot és pórázt beszerezni kedvenceinknek, hogy nagyobb biztonságban legyenek az ilyenkor közlekedő autósokkal szemben.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyaamelleny-s-fenyvisszavero-36-46-cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18/

http://www.fressnapf.hu/anione-nyakorv-fenyvisszaveros-classic-nejlon-turkiz-l40-63-cm/

Forrás: dogster.com, huffingtonpost.co.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem