Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Figyelem, figyelem! Így látszódjunk az esti sétáknál

2015. október 06.

Figyelem, figyelem! Így látszódjunk az esti sétáknál

Az esti séta sok négylábú számára a nap fénypontja, ám a gondtalan öröm érdekében fontos odafigyelnünk a rájuk leselkedő veszélyekre. A kivilágítatlan utcák és parkok nehezen észrevehető akadályokat rejthetnek magukban, mint például hirtelen talajszintváltozás vagy az üvegszilánkok. Törekednünk kell arra, hogy az eb sötétben is láthatóvá váljon az arra közlekedő járművek és gyalogosok számára egyaránt.

Először talán furcsának tűnhet házi kedvencünket úgy kivilágítani, mint közlekedési eszközeinket, de egy nyakörvre vagy pórázra szerelt kis LED lámpa életet menthet. Amennyiben ezt a módszert alkalmazzuk, olyan világító eszközt válasszunk, amelynél nem bonyolult az elemcsere (tehát akár út közben is elvégezhető), és mindig legyen nálunk tartalék elem is. Azonban, ha azt vesszük észre, hogy kutyánkat zavarja a rajta elhelyezett kis lámpa, maradjunk a fényvisszaverő anyagoknál. A legtöbb négylábú gyorsan megszokja a fénylő újdonságot, de ha több nap után is láthatóan zavarja kedvencünket, nem érdemes erőltetni.

Még egy alapvetően nyugodtan sétáló ebnél is felmerülhetnek váratlan helyzetek, például egy előtte átszaladó róka vagy macska, ami veszélybe sodorhatja kedvencünket. Könnyen előfordulhat, hogy ilyenkor kutyusunk kiszalad az úttestre, amin elég egyetlen autónak felé tartania, ha nincs kutyánkon fényvisszaverő, akkor az autós valószínűleg csak későn fogja észrevenni. Továbbá éjszaka a megszokottnál jobban megzavarhatja négylábúnkat egy arra kerékpározó vagy kocogó ember. Jó, ha ők is látják, hogy közelükben kutyát sétáltatnak, így lelassíthatnak, vagy fel tudnak készülni a kutya ugató, esetleg támadó reakciójára. Ha tudjuk, hogy kutyánk sötétben bizonytalanabb, félénkebb, és emberre támadhat, akkor soha ne engedjük távol magunktól vagy kizárólag pórázon sétáltassuk, ha nem tudjuk biztosan behívni!

Tehát fontos, hogy a hagyományos nyakörvek és pórázok mellett vásároljunk fényvisszaverő csíkkal ellátottakat is a sötétedés után történő kinti kikapcsolódáshoz.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyakorv-fenyvisszaveros-classic-nejlon-turkiz-m35-53-cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18/

Ha kutyusunkat még láthatóbbá szeretnénk tenni, akkor a fényvisszaverő mellény a megoldás, melynek köszönhetően nagyobb felületen válik láthatóvá az eb, ha fény vetődik rá, és könnyebben észreveszi az arra közlekedő jármű, legyen szó autóról vagy motorról.

http://www.fressnapf.hu/anione-melleny-kutyanak-lathatosagi-l/

Lehetőség szerint olyan felszereléseket válasszunk kedvencünk számára, amelyek nem csak éjszaka praktikusak, de könnyedén rájuk adhatóak, tisztíthatóak és esetleg vízlepergető hatásúak.

A sötétedés után kint töltött közös órákat megkönnyíti az is, ha mi magunk is láthatóak vagyunk és megfelelő látási viszonyokat biztosítunk kutyánk és saját magunk számára egyaránt. Ha teljesen sötét területeken járkálunk, akkor mindenképpen legyen nálunk zseblámpa és feltöltött mobiltelefon. Mivel időnként mindkét kezünkre szükségünk lehet az eb esetleges visszafogására, így célszerű lehet fejlámpát választani a sétához. Ezen felül jó, ha fényvisszaverő csík van a cipőnkön, kabátunkon vagy akár a táskánkon is. Beszerezhetünk bokára vagy csuklóra tekerhető fényvisszaverő szalagot is, így mindegy, hogy milyen ruha van rajtunk, biztosan láthatóvá válunk a felénk közeledő járművek számára.

 

Forrás: petmd.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem