Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Fő a változatosság – Kutyák vegyes táplálása

2018. március 26.

Fő a változatosság – Kutyák vegyes táplálása

Négylábú barátaink megfelelő táplálása elengedhetetlen boldogságuk és egészségük megőrzése érdekében. Örök kérdés a gazdik körében, hogy száraz táppal vagy nedves eledellel etesse kedvencét, azonban aggodalomra semmi ok, mi most segítünk a döntésben.

Ha bundás pajtásunkra bíznánk a kérdést, egyértelműen a konzerv kutyaeleség mellett tenné le a voksát, azonban nekünk, felelős gazdiknak nem csak kiskutyánk kényeztetésére kell gondolnunk, hanem arra is, hogy megfelelő mennyiségű tápanyag kerüljön a szervezetébe. A különböző típusú eledelek keverése hozzájárul kutyusunk vidámságához, viszont érdemes feltérképezni, melyik típus az igazán hasznos ebünk számára.

A nedves eledel egyik előnye, hogy puha állagának köszönhetően könnyebben emészthető és rágható. Ráadásul ezek az eleségek biztosítják a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel egy részét is, de a tápanyagtartalmuk fajlagosan kevesebb, mint a száraztápoknak, de megfelelő adagolás esetén ez nem okoz gondot.

Jelentős eltérések lehetnek összetételt illetően a konzerv eledelek és a száraz tápok között ugyanazon márka esetében is, ezért nagyon fontos az etetési útmutató tanulmányozása. Kaphatóak olyan alutasakos vagy konzerv kutyaételek is, amelyek kielégítik tappancsos cimboránk szükségleteit, ezeknek azonban az áruk is magasabb.

Select Gold Pure konzerv adult marha 800g

Amellett, hogy a minőségi száraz tápok összetétele jóval kedvezőbb, mint számos konzervvé, más érvek is szólnak etetésük mellett. A száraztápok könnyen tárolhatók, kevésbé romlékonyak. A rágás erősíti a kutyák állkapcsát és a fogazatát, illetve többnyire lassítja az evést, amely emésztőrendszerünkre gyakorol pozitív hatást.

Tehát érdemes alkalmazni a vegyes táplálást kedvencünknél, de dönthetünk kizárólag konzerv vagy száraztáp etetése mellett is. Az a fontos, hogy mindenképpen jó minőségű, teljes értékű, életkorának, méretének és egészségügyi állapotának megfelelő ételt válasszunk.

Real Nature Classic senior marha&kacsa 12kg

Fontos, hogy ne időszakosan váltogassuk az eledeltípusokat, mivel az megviselheti négylábúnk emésztőrendszerét. A kutyák tápcsatornájának hossza ugyanis testméretarányosan nagyjából fele az emberének, így a váltakozó takarmányozás hasmenést vagy szorulást okozhat. Jó megoldásmegoldás lehet az, ha napi egy minőségi nedves eledelt adunk kutyánknak a teljesértékű száraz táp mellett. Így egészségesen és élvezetesen táplálkozhat bundás barátunk.