Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Folyton vakarodzik a kutyám de azt mondták hogy nem bolhás be is van neki adatva az orvosság de akkor meg miért vakarodzik????

2014.04.18

Állatorvos

Kutyáknál az állandó vakarózás hátterében sokszor allergia áll. A túlérzékenység számos dologgal szemben kialakulhat, például táplálék, növények virágpora, textíliák, emberi hámképletek stb. Sajnos azt, hogy pontosan mire érzékeny a kutya csak allergiateszt elvégzése után lehet megmondani (vérvizsgálat, vagy bőrbe fecskendezett oldatok). Allergiateszt elvégzése nélkül csak tüneti kezelés lehetséges. Érdemes ellenőrizni a bűzmirigyek állapotát is. Meg lehet ilyenkor próbálkozni a tápváltással (pl.: PetBalance Medica táplálék allergia kezelésére, Royal Canin hypoallergenic, Hill’s z/d), ha a legalább 6-8 hétig tartó diéta során csökkennek a tünetek, akkor a táplálék volt a túlérzékenységet kiváltó tényező. Fontos, hogy a diéta alatt semmi mást nem kaphat a kutya csak vizet és a kiválasztott tápot. Hasznos ilyen esetben bőrtápláló készítmények használata (pl.: Dermoscent spot on, Lavet bőrtápláló, Grizzly lazacolaj stb.). Segíthet a kifejezetten allergiás állatok számára kifejlesztett samponok használata (pl.: Allermyl, Ermidra).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem