Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Frissítő tippek cicagazdiknak

2016. július 06.

Frissítő tippek cicagazdiknak

A forró nyári napok háziállataink szervezetét is megviselik: ilyenkor fokozottan fennáll a kiszáradás és a hőguta veszélye. Tippjeinket megfogadva a minitigrisek és gazdáik egyaránt nyugodtan élvezhetik a nyár örömeit!

A legfontosabb, hogy folyamatosan legyen a macska előtt friss, hideg ivóvíz. Érdemes egy-egy itatótálat a lakás, illetve kinti cica esetén az udvar több pontján is elhelyezni, hogy minél gyakrabban vegyen magához folyadékot az állat. Mivel nyáron a kis mennyiségű víz nagyon hamar felmelegszik, így igyekezzünk sűrűn cserélni az innivalót. Próbáljuk olyan helyre tenni a macska tálkáit, ahol nem éri közvetlen napfény. Időt nyerhetünk azzal is, ha néhány jégkockát is beleteszünk a vízbe. Ez akár mókás is lehet a cica számára, így több folyadék fogyasztására ösztönözheti.

Mivel a minitigriseknél is fennáll a leégés veszélye, különösen, ha kedvencünk rövid, világos szőrű. Ajánlott a legmelegebb órákban bent tartani őt, de megoldás lehet az is, ha biztosítunk számára odakint egy olyan árnyékos, hűvös helyet, ahol meghúzhatja magát. Ilyen lehet például a pince vagy a garázs.

A lakásban a legkedvezőbb helyiség ilyenkor a háziállat számára a csempével lerakott szoba, ami kellemesen hűsíti kedvencünket. A nedves törölköző is jó megoldás lehet, de természetesen csak azon macskák esetében, akik nem ódzkodnak a víztől.

Ha egy jeges palackot betekerünk törölközővel, akkor viszonylag hosszú időre biztosítjuk a kellemes hűsítést a cica számára. A flakont akár ventillátor elé is helyezhetjük, így hűvös levegőt varázsolhatunk kedvencünknek. Ügyeljünk rá, hogy a lapátokhoz ne férhessen hozzá a kíváncsi bársonytalpú, mert az balesetveszélyes lehet.

Mielőtt munkába indulunk, mindig győződjünk meg arról, hogy a függönyökkel besötétítettünk, és ha van, lehúztuk a redőnyöket, hogy minél kevesebb napfény jusson be, ami felmelegítheti a lakást. Ha lehetőségünk van rá, alacsony fokozaton hagyjuk bekapcsolva a légkondicionálót is. Hagyjuk nyitva kedvencünknek a fürdőszoba ajtaját, mert sok cica szeret a kádban vagy a csapban hűsölni.

A hideg vacsora vagy reggeli is kellemes meglepetés lehet a minitigris számára. Fagyasszunk le halat, húslevest vagy joghurtot jégkockatartóban, és kényeztessük finom falatokkal a bársonytalpút.

Hatásosan lehűti kedvencünket egy fürdés is, ha szereti a vizet. Fokozatosan szoktassuk cicánkat a vizhet, a viz mindig kézmeleg legyen. A vizet nem kedvelő cicák esetén a talppárnák, fülek benedvesítése törölközővel, is hatékonyan lehűti kedvencünket. Figyeljünk arra, hogy a fülébe ne menjen víz.

Ha autóutat tervezünk macskánkkal, nagyon fontos, hogy a szállítóbox jól szelőzzön. Amennyiben nincs légkondi az autóban, itt is érdemes bevetnünk a jeges palackot törölközőbe tekerve, hogy ne legyen túlságosan melege a cicának. Hosszabb út esetén álljunk meg többször is, és adjunk friss vizet az állatnak. Lehetőleg a kora reggeli vagy a késő esti órákban utazzunk, amikor kellemesebb a hőmérséklet  és nem tűz be a Nap.

Pár percre se hagyjuk háziállatunkat az autóban egyedül, még lehúzott ablaknál sem. Nagyon kevés idő elég ahhoz, hogy a jármű felforrósodjon és kedvencünk hőgutát kapjon.

A legmelegebb napokon inkább ne ösztönözzük a cicát játékra, csökkentsük az aktivitást a minimumra, főleg, ha idősebb állatról van szó. Rendszeresen figyeljük őt, hogy minden rendben van vele. Ha hosszabb ideig nem tartózkodunk otthon, mindenképp kérjünk meg valakit, hogy nézzen rá néha cicánkra, és ellenőrizze az etetőjét és az itatóját is.

Forrás: cat-world.com / catster.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem