Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Gazditípusok 2. rész, kutyások

2014. augusztus 30.

Gazditípusok 2. rész, kutyások

Nyitott, zárkózott vagy éppen családcentrikus? Hasonlít a kutyusára vagy állata olyan, mintha a tükörképe lenne? Ön milyen típusú gazdik közé tartozik?

A kutyatartókról általában az a vélekedés, hogy egy idő után hasonlítani kezdenek egymásra kedvencükkel, mind jellem, mind megjelenés szempontjából. Ennek ellenére a szakértők úgy vélik, a gazdik legtöbbször olyan állatot választanak, aki kiegyensúlyozza saját természetüket. A sokat idegeskedő tulajdonos nyugodt típust választ, míg a higgadt gazdi izgága, aktív kedvencet.

Azok, akik inkább kutyát tartanak, általában nagyon szociális, könnyen beilleszkedő, nagyfokú önfegyelemmel rendelkező és kitartó emberek, akik jobban szeretik, ha kedvencük követi őket, mint ha a saját útját járja.

A közvélemény-kutatások eredményei azt jelzik, hogy a kutyás gazdik kevésbé nyitottak és kihíváskedvelők, szívesebben követik a hagyományokat és nehezebben viselik a változással járó helyzeteket, mint a cicatartók.

A kutyatulajdonosok többsége akkor válik gazdivá, amikor már családja van, és esetükben is igaz, hogy aki kutya mellett nő fel, az később nagyobb valószínűséggel fog csaholó társat választani.

A kutyatartók népes családját további típusokra is feloszthatjuk, állatukhoz való viszonyuk alapján:

Az örök barátok: Ha mindenhová magunkkal visszük kedvencünket, és úgy érezzük, elválaszthatatlanok vagyunk és csak kutyusunk az, aki igazán megért minket.

Az elvárásoknak megfelelő: Két gyerek, két kocsibeálló, szép kert és nagy ház. A tökéletes képből már csak egy gyönyörű négylábú, egy igazi családi kedvenc hiányzik.

A divatkövető: Dizájnos játékok, bútorok, kutyaruha és minden, amire egy eb csak vágyhat. Úgy bánunk kedvencünkkel, mintha ő lenne a gyermekünk, és ebből a körülöttünk élők időnként viccet is csinálnak. De nem foglalkozunk velük, mert nem érthetik, milyen különleges kapcsolat van köztünk és kiskutyánk között.

A szorgos méhecskék: Kutyusunkkal igazi csapatot alkotunk. Függetlenül attól, hogy bemutatókra járunk, speciális munkakörben dolgozunk, vagy jótékonysági kezdeményezésekben veszünk részt, mindenben megálljuk a helyünket! Szükségünk van egymásra ahhoz, hogy a nehéz helyzeteken túljussunk, számítunk egymásra és igyekszünk mindenből a legjobbat adni legjobb barátunknak. Források: pethub.com / examiner.com