Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Ha a kiskutya (6 hónapos) még féreghajtót szed, tehát nem teljesen féregmentes, az lehet bármi káros hatással az emberre ha szájon nyalja véletlenül?

2015.11.12

Állatorvos

Ebben az esetben fokozottan kell ügyelni a higiéniára. Fontos tudni, hogy milyen parazitával állunk szemben. Ha orsóférges a kutya (ami a legvalószínűbb), akkor a gazda inkább a kutya környezetéből fertőződhet, mert a bélsárral frissen ürülő petékből 1-3 hét alatt alakul ki a fertőzőképes lárva. Ezért nagyon fontos a bélsár összeszedése. Egyéb paraziták esetében lehet direkt módon a kutyától fertőződni, mert egyes galandférgek esetében a bélsárral ürülő pete rögtön fertőzőképes. Ne ijedjenek meg nagyon, a férgesség gyakori a kutyáknál. Adjanak két hetente széles spektrumú féreghajtót, tegyenek a kutyára egy Advocate cseppet (ez hatékony egyes férgek lárvaállapotai ellen is, nem csak a bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítja),  és mossanak alaposan kezet a kutya simogatása után. Ha megnyalja önöket az állat, akkor egyszerűen mossanak arcot. Van olyan galandféregfaj, amelynek a köztigazdája a bolha, ezért a bolhaellenes kezelésre is figyelmet  kell fordítani (az Advocate hatékony a bolhák és bolhalárvák ellen is, DE kullancsok ellen nem nyújt védelmet).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem