Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Ha hőgutát kap a kutyám, hogy tudnám őt gyorsan és hatékonyan lehűteni úgy, hogy ne okozzak neki további problémát? (pl.: tüdőgyulladás) Illetve mik a hőguta jellemzőbb tünetei?

2014.07.22

Állatorvos

A hőguta tünetei : erőteljes szapora légzés, habos váladék ürülése az orrból és szájból, forró testfelület, erőtlenség, esetleg görcsök. Az állatot nem szabad túl hirtelen lehűteni, tehát soha ne tegyük jeges  vízbe, hűtőbe. A kutyát hideg vízzel kell locsolni, nedves törölközőkbe kell csavarni. Nagyon hasznos egy ventillátor, de ha nincs, akkor legyezzük a kutyát. A tarkóra és a comok közé tehetünk valmi jeges dolgot, például mirelit zöldséget. Nagyon fontos, hogy ezeket a dolgokat a gazda rögtön elkezdje, amint észleli a problémát, majd haladéktalanul vigye orvoshoz a kutyát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem