Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Hamarosan örökbe fogadok egy kimentett amstaff szukát. A neveléssel nem lesznek gondok, volt már staffim és egyéb nagytestű nehezen kezelhető kutyám, azonban gondban vagyok a szőrével, mivel a menhelyi körülmények miatt étvágytalanná vált, szőre fénytelen lett. Szeretném megtudni, hogy milyen vitamint vagy kondicionálót adjak vagy használjak, hogy a lehető legjobb fizikai állapotba hozzam. Válaszát előre is köszönöm.

2012.05.04

Állatorvos
Ha a fénytelen szőrzet és az étvágytalanság hátterében nincsen belgyógyászati probléma, akkor valóban elég csak szőr- bőrtápláló készítményt alkalmazni (pl.: Dermoscent spot on, Dermanorm olaj, Grizzly lazacolaj). Fürdetéshez pedig használjon hidratáló sampont (pl.: Dermilen, Lentiderm, Dermoscent). Sajnos ebben az esetben is igaz, hogy a drágább készítmények beltartalmi értéke jobb. Ha ellátogat egy állatpatikába ott is tanácsot kérhet, hogy az általam felsoroltakon kívül még mit ajánl a patikus és ott ki tud választani egy jó készítményt. Fontos, hogy a szőr minősége csak hosszabb (1-2 hónapos) kúrával javítható látványosan. Ha a kutya otthon is étvágytalan lesz, akkor azért javasolnék neki egy belgyógyászati kivizsgálást (legalább egy tájékozódó jellegű vérlabort).
Ha a kutyát prémium táppal (pl.: Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Select Gold, Real Nature, Purina ProPlan, Happy dog..) eteti legalább az első időszakban, akkor első körben én a bőrtáplálón kívül nem javasolnék egyéb vitamint, mert ezek a tápok tartalmazzák mindazt, amire az állatnak szüksége van.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem