Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Három hónapos Golden Retriver kutyám elég sűrűn vakaródzik, és a bőrét is rágja a lábán és a felsőtestén. Szőre nem hullik, bőre nem piros. Először én is csirkeallergiára gyanakodtam, de gondolom többféle oka is lehet a vakarózásnak. Lehet-e a kutya életkora, vagy a pollenek?
A másik kérdésem, hogy a goldinak mi az ideális táp? Én jelenleg Friskies-t adok neki.

2011.09.12

Állatorvos
A sűrű vakarózás valóban általában az allergia jele. Fontos azonban meggyőződni arról, hogy a kutyának biztosan nincs semmilyen külső élősködője és arról is, hogy a bűzmirigyek megfelelő állapotban vannak-e.
Ha a kutya látványosan sokat vakarózik, azt nem okozhatja a fiatal kora. Az allergia hátterében rengeteg minden állhat (pl.: bármely táplálékösszetevő, pollenek, textiliák, házi poratka, bolhanyál, madártoll, emberi hámképlet, mikrogombák stb....). Allergiavizsgálat nélkül nagyon nehéz rájönni az allergiát kiváltó tényezőre, hacsak nem valami hirtelen változás után jönnek elő a tünetek (pl.: új táp, új pokróc, új etetőtál stb.). Nincsen egy olyan táp, ami a legmegfelelőbb a golden retriverek számára, de számos olyan prémium eledel van, amelyet jó szívvel tudok ajánlani. A teljesség igénye nélkül: Real Nature, Hill's, Eukanuba, Royal Canine, Happy Dog, Select Gold, Nature's Best, ProPlan. Érdemes olyan tápot választani, amelynek összetevőivel még nem találkozott a kiskutya, így ha a korábbi táplálék egyes alkotóira volt érzékeny, akkor a tünetek néhány héten belül enyhülni fognak. A prémium tápok között léteznek már kifejezetten érzékeny kiskutyák számára megfelelőek. Fontos, hogy 4-8 hétig tényleg csak az új tápot kapja a kiskutya és semmi egyebet. Természetesen az új táphoz néhány napos átmenettel fokozatosan szoktassa hozzá a kiskutyát, úgy, hogy a régi eledelhez egyre növekvő arányban keveri hozzá az újat. Így a tápváltás kisebb valószínűséggel okoz majd hasmenést.
Fontos az ismételt féreghajtás is, mert a bélférgek által kiváltott túlérzékenységi reakció is viszketést okozhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem