Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Határok a lakásban: így védje otthonát!

2017. április 25.

Határok a lakásban: így védje otthonát!

Számos tévhit kering a lakásban való állattartással kapcsolatban. Kutya a házban — sokan még az ötlettől is ódzkodnak, nehogy kár érje a lakást. Ha szeretné, hogy megoszthassa a mindennapjait egy négylábú baráttal de nincs lehetősége őt a kertben elszállásolni, van egy jó hírünk: a rend csakis rajtunk múlik!

A kutyától nem várhatjuk el, hogy szoborként feküdjön a számára kijelölt helyen, ugyanakkor egyértelműen kell kijelölnünk az eb helyét a lakásban. Gondoljuk végig a napi rutinunkat, a lakásban élő emberek mozgását, a különböző szobákban eltöltött idő mennyiségét. Kutyabázisnak nem célszerű egy szeparált helyiséget kiválasztani, mivel így állandó nyugtalanságra kárhoztatnánk a kedvencünket.

A lakásunk azon részeit, amelyekben nem szeretnénk az állatot látni, ajánlott gondosan elzárnunk. Némely kutyáknak nem megengedett a lépcsőzés egészségügyi okokból, másoknak segítenünk kell elfogadni, hogy nem minden területetet járhatnak be a lakásban. Egy védőrács megvédi négylábú barátját a mindennapi veszélyektől és biztosítja azokat az élettereket, amikhez egyedül nincs hozzáférésük (pl. a gyermekszoba). A rács továbbá megvédheti a kiskutyákat, fiatal ebeket és beteg állatokat a botlásoktól és esésektől – főleg, ha nincsenek folyamatos felügyelet alatt.

Kedvencünknek meg kell tanítanunk, hogy a lépcső, a kanapék, és a kert bizonyos része tiltott terület, érdemes tehát elválasztó rácsot elhelyeznünk az általuk bejárható terület határaira, hogy azok jól láthatóak legyenek. Kitartó tanulással, kellő türelemmel könnyen elérhető, hogy a kutya csak hívásra jöjjön be az adott szobába.

Nagyon fontos, hogy a kutyusnak állandó vacka legyen a lakásban. Ide terítsünk természetes anyagú pokrócot, amelyet rendszeresen kimosunk. Tisztaság szempontjából a legnagyobb problémát a kutyák által kívülről behordott kosz jelenti: ha esős időben leöblítjük a kutya tappancsát, máris kevesebb a gond!

Ha tehetjük, használjunk minél kevesebb helyiségben szőnyeget, hiszen nagyon könnyen ráragad a kutyaszőr. A fa padlózat sem túl előnyös, a kutyák körme ugyanis erősen kopog rajta, ami panelházakban bizony megkeserítheti az egy emelettel lejjebb lakó életét. Gondolnunk kell arra is, hogy a kutyus – a fogváltásig legalább is — szinte mindig rágni szeretne, ennek pedig kedvenc bútoraink is áldozatául eshetnek.

A védőrács a közös utazás során is sok fejfájástól kímélhet meg minket. Az autós biztonsági rácsok elengedhetetlen kellékei egy kutyatartó családnak: segítségükkel a legnagyobb biztonságban autózhatunk kedvencükkel!

Forrás: haziallat.hu, Fressnapf.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem