Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Havas hegyi kalandok kutyusunkkal

2016. január 08.

Havas hegyi kalandok kutyusunkkal

A szállításhoz szükségünk lehet egy megfelelő méretű szállítóboxra. Megfelelő méretű az a doboz, amiben a kutya fel tud állni és meg is tud fordulni. http://www.fressnapf.hu/anione-kutya-szallitobox-fekete-szurke-60x40x40/ Az új eszközzel fokozatosan barátkoztassuk meg a kutyust. Először hagyjuk, hogy magától menjen bele, és ne csukjuk rá rögtön az ajtót, inkább jutalmazzuk meg. Utána kisebb időkre zárjuk csak be […]

A szállításhoz szükségünk lehet egy megfelelő méretű szállítóboxra. Megfelelő méretű az a doboz, amiben a kutya fel tud állni és meg is tud fordulni.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutya-szallitobox-fekete-szurke-60x40x40/

Az új eszközzel fokozatosan barátkoztassuk meg a kutyust. Először hagyjuk, hogy magától menjen bele, és ne csukjuk rá rögtön az ajtót, inkább jutalmazzuk meg. Utána kisebb időkre zárjuk csak be a szállítóbox ajtaját, és kedvesen beszéljünk az ebhez, hogy ne ijedjen meg a bezártságtól. Ha jól viselkedett, ismét megjutalmazhatjuk. Fontos, hogy ne érezze kedvencünk úgy, hogy büntetésből került a szállítóboxba, hanem pozitív élményekkel társítsa az elsőre ismeretlen tárgyat. Jó, ha a doboz aljára kényelmes párnát is teszünk, hogy kényelmesebb legyen az utazás.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyaparna-3-as-szallitobox-fekete-31x51cm/

A box hasznos lehet akkor is, ha az utazás során, vagy akár otthon is valami miatt szerencsésebb, ha egy kis időre be tudjuk zárni a kutyát. Ha az állat ezt megszokta és előtte mozgott, akkor a bezárt időt nyugodt pihenéssel tölti majd.

Mindenképpen vigyük magunkkal négylábúnk megszokott eledelét. Előfordulhat, hogy a környéken nem lehet majd ugyanazt a fajtát kapni, így inkább készítsünk be belőle az autóba még az indulás előtt. A hirtelen tápváltás gyomor és bélrendszeri problémákat okozhat, ami megkeserítheti az utazást. Az állatoknak biztonságot adnak a megszokott dolgaik, ezért kutyánk etetőtálát, itatótálát, fekhelyét és kedvenc játékait se felejtsük otthon. Ha kedvencünk rendszeresen gyógyszert szed, akkor azt is vigyük magunkkal, hogy ne a közeli állatorvos felkeresése legyen az első teendőnk az érkezésünk után.

Ha sétálni megyünk a havas hegyekbe, készüljünk fel rá, hogy kutyusunk bundája átnedvesedhet, ezért a szállásra érkezéskor legyen előkészítve puha törölköző, amellyel szárazra törölhetjük a bundáját. Amennyiben hosszabb szőrű négylábúnk van, a kutyakeféről se feledkezzünk meg.

http://www.fressnapf.hu/fitfun-ketoldalas-kefe-20-cm/

Ha néhány napig elhanyagoljuk kutyánk bundáját, akkor mire hazaérünk, már fájdalmassá válhat a fésülködés.

Mivel télen hamar sötétedik, célszerű fényvisszaverő nyakörvet vagy hámot és pórázt beszereznünk.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyakorv-fenyvisszaveros-classic-nejlon-pink-l40-63-cm/

http://www.fressnapf.hu/anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18anione-vezetoporaz-fenyvisszavero-nejlon-fekete-2m18/

 

Ha kisebb testű és/vagy rövidszőrű a kutyusunk, akkor adjunk rá kutyaruhát is, nehogy megfázzon. A vizes ruhát a szállásra visszaérve azonnal vegyük le róla, és olyan helyre tegyük, ahol biztosan megszárad a következő túráig. A még nedves ruhadarabot semmiképp se adjunk rá újra kedvencünkre, mert úgy többet árt, mint használ, és biztosan meghűlés lesz a vége.

A legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy meglát valamit az eb, és elszalad tőlünk. Érdemes kutyánk nyakörvére címtartó bilétát helyeznünk a telefonszámunkkal, hogy ha más találja meg hamarabb kedvencünket, azonnal értesíteni tudjon minket. A microchip beültetése ma már kötelező. Semmiképp se halogassuk a chipeltetést, mert ennek segítségével sok kutya került már haza.

Ha külföldre utazunk, akkor magunkkal kell vinnünk négylábúnk okmányait is a pontos és aktuális adatokkal. A kutya útlevelére biztosan szükségünk lesz, ha átlépjük a határt. Attól függően, hogy melyik országba utazunk, lehetnek szigorúbb előírások is az állatszállításra vonatkozóan, ennek mindenképpen járjunk utána még jóval az utazás előtt.

Amennyiben odafigyelünk ezekre a dolgokra, és megfelelően felkészülünk az utazásra, akkor biztos, hogy kellemes és élményekben gazdag kalandokban lesz majd részünk, és nem csak mi fogjuk jól érezni magunkat a szabadnapok alatt, hanem kedvencünk is.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem