Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Hello:) Azt szeretném megtudni, hogy hat hete ellett meg a cicám. Mikor kezdhetem el adni neki a fogamzásgátlót, hogy a következő terhességet elkerüljük?

2014.05.15

Állatorvos

Azt javaslom, hogy ha a kiscicákat leválasztotta, akkor ivartalaníttassa az anyát. A szájon át adagolt fogamzásgátlóknak hosszútávon mellékhatásai lehetnek (pl.: hormonális problémák, súlygyarapodás, a viselkedés megváltozása, emlődaganat, méhgyulladás, előfordulhat májkárosodás is). Igaz, hogy a műtét egyszeri kicsit nagyobb kiadás, viszont számos későbbi probléma megelőzhető. A nőstény macska már szoptatás alatt elkezd ivarzani, sokszor fogan is, ezért már most védekezni kellene. Ha az ivartalanítás mellett döntenek, akkor fontos, hogy a cica méhét is el kell távolítani (akkor is ha tablettát szed és akkor is ha nem, mert lehet, hogy már újra vemhesült).

Vissza a kérdésekhez