Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Helóó 🙂
Van egy hörcsögöm, ami az elmúlt időben nem igazán fogyasztja el a napi vízmennyiséget. Nem tudom mit kéne tennem, hogy igyon. 1 éves szegény, tehát nem öreg (dzsungáriai törpehörcsög). A kedvencét is mindig odaadom neki uborkát, zellert, paradicsomot, paprikát. Néha kap almát, epret, gyümölcsöket. (Amit persze tudom, hogy nem szabad sokat, hiszen cukorbeteg lehet nagyon egyszerűen.)
Nem tudom mit kéne tennem… Várjak, vagy érdemes már tényleg elvinni állatorvoshoz? Itatójából szokott fogyni a víz, viszont szerintem csak elpárolog.. 2 éjszakát is fent voltam vele, hogy lássam, hogy használja-e de nem igen fogott meg a látvány… Egyenesen a tápját rágcsálta, a bogarakat, lárvákat, amiket kapott. Lehet hogy abból elég neki a folyadék? A szárított gyümölcs nagyon ízlik neki, viszont most egy kicsit azt is elhanyagolta. Elég neki onnan a folyadék? Az igazi bogarakból, és a kiszárított gyümölcs, zöldségekből? :/ Teljesen kétségbe vagyok esve, mert ő az én lelkitársam….

2017.07.09

Állatorvos

Ha az állat egészséges és van lehetősége inni, akkor iszik. Valószínűleg ha több lédús gyümölcsöt, zöldséget kap az fedezi a folyadékszükségletét. Ha nagyon aggódik, tegyen egy olyan próbát, hogy kiveszi a forgácsot a hörcsög alól és tiszta fehér lapot tesz alá felügyelet mellett. A lapon meg fog látszani, hogy ürít-e vizeletet több alkalommal az állat. Ha igen, akkor az annak a jele, hogy folyadék jut a szervezetébe. Ha az állat aktív, jókedvű, eszik, a szőre fényes, nem borzolt, nem fogyott le, akkor nem valószínű, hogy beteg. Ennek ellenére, ha aggódik, akkor vigye el az állatot olyan állatorvoshoz, aki rendszeresen kezel hörcsögöket.

Vissza a kérdésekhez