Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

(HELP…3 napja nem alszunk O.o )
mit tegyek???
* a kiskutyám hajnal 3 óra környékén erősen nyüszít, csak mert játszani akar.
5-10 perceket játszunk, aztán teljesen kimerül és utána alszik, de a mostani napokban sokkal gyakrabban akar játszadozni,és
az anyjával -apukájával nem akar, csak is velem.
Próbálkoztam már olyannal is, hogy nem figyelek rá ,és abban bíztam hátha abba hagyja vagy keres más játszótársat, de eredménytelen volt.
* most bújnak ki a fogai, és már kezd nekem is fájdalmas lenni a játszadozása (ráharap a kezemre és ráncigálja). Vettünk neki plüsst (nem túl nagyot), amiben van csipogó, és vettünk mellé egy gumi pipit, ami szintén csipogós és természetesen az se nagy, de nem igen szereti őket.
* milyen szilárd ételt adhatok neki? az anya kutya az megoldja ezt , vagy nekem kell rá szoktatni a szilárd ételre?
Üdvözlettel, XXX

2014.11.21

Állatorvos

Ha valamit nem akar, akkor azt ne tegye. Ha játszik a kölyökkel, akkor ő azt helyénvalónak véli és megerősíti azt a viselkedést, hogy újra meg újra akarja. A felnőtt kutyák nyilván határozottan elutasítanák a kölyök kezdeményezését, ha próbálkozna, a kölyök pedig ezt megértené. Ha ön nem akar játszani, akkor határozottan szóljon rá, hogy “Nem!”. Tartson ki, ne engedjen bármennyire is könyörög a kölyök. Hosszútávon senkinek sem jó ez a viselkedés. A harapást sem szabad engedni, ha fájdalmat okoz, akkor szóljon rá és hagyja abba a játékot. A kölyök okos, hamar megtanulja, hogy hogyan kell játszania ahhoz, hogy foglalkozzanak vele. Más kutyák sem játszanak vele, ha fájdalmasan harap. Ők is nyüszítenek, morognak és abbahagyják a játékot. Így tanulja meg a kölyök a gátolt harapást, azt az erőt, amit még kifejthet anélkül, hogy a pajtásának fájdalmat okozna. Ha éjszaka felébred a kiskutya, akkor inkább adjon neki valami rágcsálnivalót, amivel csendben elszórakozhat addig, amíg el nem álmosodik. Ha lehetősége van rá, akkor néhány éjszakára aludjon külön a kutyáktól, ez is segíthet. Másik kérdés: A kölyöknek vásároljon prémium minőségű starter tápot és kölyökkonzervet. Naponta több alkalommal meg kell kínálni a kiskutyát étellel, semmit sem kell erőltetni, amikor eljön az ideje elkezd majd enni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem