Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogy etessük nagy melegben a minitigriseket?

2017. július 07.

Hogy etessük nagy melegben a minitigriseket?

Télen a fagy, nyáron a forróság miatt kell fokozott figyelmet szentelnünk bársonytalpúnk etetésére. A meleg hónapokban nem mindegy, hogy mikor, mit és mennyit adunk kedvencünknek, főleg, ha kinti cicánk van, vagy klíma nélküli lakásban élünk.

Mivel a legtöbb macska kifejezetten rossz ivó, és nyáron több vízre van szüksége a szervezetüknek, mint télen, így a folyadékveszteség pótlásának érdekében jó ötlet lehet a nedves eledeleket előnyben részesítése, ám figyelembe kell vennünk a magas hőmérsékletet is, mivel ezek könnyebben megromlanak.

PREMIERE FINE FILETS konzerv adult tonhal&fürjt 100g

Ügyeljünk arra, hogy a háziállat etető- és itatótála is napfénytől védett, árnyékos helyen legyen, hogy minél később melegedjen fel az étel és a víz. Az etetést próbáljuk meg a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzíteni, amikor hűvösebb az idő.

Figyeljük meg, hogy mekkora az a táplálékmennyiség, amit egyszerre vagy rövid idő alatt képes elfogyasztani a minitigris. Amit a cica fél óra alatt nem fogyasztott el, azt az ételt tegyük el, mert megkörnyékezik majd a legyek és az egyéb rovarok. Ekkor már a cica biztosan nem fog belőle többet falatozni.

Érdemes befektetni egy ellenállóbb, strapabíró etetőtálba is a nyár idejére. Válasszunk kerámia vagy rozsdamentes acél termékek közül, mert azokban biztosan nem okoznak kárt a napsugarak és rendben tartásuk is egyszerűbb.

fit+fun kerámia tál Fressnapf logóval lapos 200ml

Különösen a konzervvel való etetés esetén fontos, hogy rendszeresen takarítsuk ki az edényt. A melegben sokkal gyorsabban szaporodnak el a baktériumok, melyeknek köszönhetően nem csak kellemetlen szagok alakulhatnak ki, de akár gyomor és bélrendszeri panaszokat is okozhatnak.

Amennyiben cicánk elegendő vizet fogyaszt, akkor nyugodtan ehet száraztápot nyáron is. Mindegy, hogy meleg van vagy hideg, ha lehetőségünk van rá, válasszunk prémium kategóriás eledelt.

Real Nature Wilderness adult szárnyas&bárány 7kg

Amikor túlságosan felmelegszik az idő, van, hogy enni sincs kedvünk, és ez előfordulhat kedvencünkkel is. Ám, ha jelentős étvágycsökkenést tapasztalunk, és a különleges, házi finomságokat sem fogadja el tőlünk minitigrisünk, akkor mindenképpen keressük fel az állatorvost, mert akár betegség is állhat a háttérben.

 

Forrás: pets4homes.co.uk, alleycat.org