Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan autózzunk a kutyánkkal?

2015. június 12.

Hogyan autózzunk a kutyánkkal?

A család apraja-nagyja készen áll az utazásra? Az autó feltankolva? A csomagok bepakolva? Az alábbi tanácsokat megszívlelve négylábú barátunk számára is garantálhatjuk a biztonságos autózást, így mindannyiunk számára nyugodt lehet a pihenés.

Keressünk fel állatorvost! 

Már néhány héttel az indulás előtt érdemes meggyőződni, hogy kutyusunk egészségi állapota és oltásai is rendben vannak-e. Az úti céltól függően akár extra oltásokra és egyéb vizsgálatokra, kezelésekre is szükség lehet, ezért is fontos előre tervezni. Ha az országhatárokon kívülre utazunk, a kedvencek iratait is ellenőrizhetik, ezért is fontos, hogy minden dokumentum rendben legyen. Országon kívülre csak állatútlevéllel rendelkező, microchippel megjelölt kutyák utazhatnak.

Az általános ellenőrzés során bizonyosodjunk meg róla, hogy az eb microchipje működik és adataink is helyesen szerepelnek a nyilvántartó rendszerben – a chip leolvasását kérjük állatorvosunktól.

Ha a kutyus nehezen viseli a hosszas autózást, extra gyógyszerekkel (például nyugtatóval, hányás elleni tablettával) is kalkulálni kell. Ezek beszerzése előtt mindenképp konzultáljunk állatorvosunkkal, és az adagolásnál tartsuk magunkat az előírt mennyiséghez és gyakorisághoz. Fontos óvintézkedés utánajárni, üdülésünk helyszínén hova vihetjük baj esetén az ebet. Telefonunkba mentsük el a legközelebbi állatorvos fontosabb adatait.

Készítsünk részletes útvonaltervet!

Fontos: ne abból induljunk ki, hogy mi mennyi ideig bírnánk az autózást megállás nélkül. Ha gondoskodni szeretnénk négylábú barátunk kényelméről és törekszünk arra, hogy az utazás számára is kellemes élmény legyen, tervezzünk viszonylag gyakori, azonos időközönként esedékes pihenőket. Ez a gyakorlatban körülbelül 20-30 perces sétákat jelent legalább három óránként. Ha van rá mód, mindig olyan helyen álljunk meg, ahol a kutya biztonságos körülmények között sétálhat egy kicsit, és dolgát is elvégezheti. A pihenők során mindig itassuk meg kedvencünket. Felnőtt kutyának ne adjunk a pihenők alkalmával ételt, őt elég a szokott módon este megetetni, ha már elértük aznapi úti célunkat. Az út során se feledkezzünk meg a környezetünkről – készítsünk az autóba megfelelő mennyiségű ürülékzacskót.

Fontos figyelni az időjárást  

Az utazást megelőző napokban ellenőrizzük az előrejelzést, így csökkenthető a kellemetlen meglepetések kockázata. Főként akkor fontos ez, ha a célállomás hőmérséklete jelentősen hűvösebb vagy csapadékosabb, mint amit kedvencünk megszokott – ebben az esetben neki is csomagoljunk az időjárásnak megfelelő ruhákat, felszerelést.

Keressünk állatbarát szálláshelyet

Ha az úti előkészületekkel minden rendben, ideje a szállást is véglegesíteni. Mindenképpen érdeklődjünk előre, hogy biztosan fogadnak-e négylábú vendégeket is, mielőtt lefoglalnánk szobáinkat. A feltételek függhetnek a kutya fajtájától és méretétől is, ezekre ne felejtsünk el kitérni az egyeztetés során.

Mi szerepeljen mindenképpen kutyánk úti csomagjában?

  • táp és etetőedény

http://www.fressnapf.hu/anione-femtal-1200-ml-2/

  • víz, vizesflakon, itatótál
  • póráz

http://www.fressnapf.hu/more-for-dogs-vezetoporaz-fashion-mubor-barna-s19-m/

  • játékok – legyen köztük az eb néhány kedvence
  • kutyapléd, kutyatörölköző

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyatakaro-csillagos-turkiz/

  • fésű, kefe, kullancseltávolító csipesz

http://www.fressnapf.hu/fitfun-ketoldalas-kefe-20-cm/

  • gyógyszerek

Felkészültek? Kellemes utazást kívánunk!

Forrás: cesarsway.com