Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról hogy ne ugasson meg idegeneket ok nélkül?
Mármint van egy 15 hónapos(1éves 3 hónapos) vizsla-labrador szuka kutyusunk. Lovunkat visszük át lovardába es szeretném, hogy tudjon velünk jönni, mert a régi helyen tudott mert kevés volt az ember, de addig nem tudom magammal vinni ameddig ugat más idegen emberekre, n tudom miért. Nagyon játékos, imád futkározni, és azzal hogy ki tudom vinni magammal ugy könnyeb lenne lefárasztani, mert rengeteg az energiája és azt a butorokon, és egyéb dolgokon vezeti le, hiába megyünk nagyon sok sétára és más kutyákhoz. Legfőképp a kisgyerek meg a ferfikat szokta, de ameddig erről nem tudom leszoktatni nem tudom kivinni, mert nem tudom porázon vinni amikor a lovamat viszem vagy szerelem fel. Tud segiteni?:(

2017.08.01

Állatorvos

Viszonylag gyakori probléma , hogy a fiatal kutyák megugatnak gyerekeket, bicikliseket, futókat, lovakat stb. Erről csak úgy tudja leszoktatni, ha sétálni viszi a kutyát olyan helyekre, ahol találkozik sok olyan emberrel, akit megugat. Gyakorolni kell a helyzetet. Először vigye pórázon és amikor ugatni kezdene, azonnal csitítsa. Ha csendben marad, jutalom jár. Először csak messzebbről közelítsék az embereket. Ha úgy már megy, akkor mehetnek közelebb. Mindig határozottan tiltsa a nem kívánt viselkedést, míg ha csendben marad nagy dicséret. Ha pórázon már megy, akkor mehet szabadon. Először mindig hívja be, amikor ember közeledik, majd ha már nem ugat, akkor mehetnek a póráz nélküli séták a kutyával. Ha ez is megy, akkor jöhet a lovas próba, esetleg úgy, hogy egy másik családtag segítségével. Az is hasznos, ha megtanítja a kutyát addig helyben maradni, amíg felszerszámozza a lovat.

Vissza a kérdésekhez