Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

hogyan lehetséges,hogy a 2 éves yorkimnak a frissen feltett KILTIX mellett -ellenére van BOLHÁJA.
Éktelenül vakaródzik,persze az általam a hasaalján látott 1 db bolha elugrott…

6szerintem csak 1 db/

2014.10.07

Állatorvos

Ha egy bolhát látott csak, akkor lehet, hogy az egy másik kutyáról vagy a környezetből rövid idővel az észlelés előtt ugrott a kutyára és még nem hatott rá a nyakörv, ez előfordulhat. Bolhafésűvel vizsgálja át alaposan a kutyát. Ha talál apró fekete porszemre emlékeztető dolgokat a kutya szőrében, amelyekből víz hatására vörhenyes lé távozik, akkor az bolhaürülék. Helyezze a kifésült szemcséket egy fehér lapra és úgy nedvesítse meg őket, így biztosan látni fogja, hogy van-e vöröses folyadék. Ha sok milyen szemcsét talál a kutyában, akkor valószínűleg nem egy bolhája van csak. Ha a kutya a nyakörv felhelyezése előtt bolhás volt, akkor a környezet alapos bolhairtására is szükség van (porszívózás, mosás, környezeti bolhairtó spray- pl.:Insecticid 2000), mert a kutya enélkül  mindig újra fertőződik. Ha a nyakörv valóban nem működik (selejtes darab), akkor azt a Bayer cég kicseréli.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem