Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan szoktassuk pelenkára kutyusunkat?

2016. január 26.

Hogyan szoktassuk pelenkára kutyusunkat?

Állatorvosaink nem ajánlják, hogy utcára vigyük kölyök kutyánkat mielőtt megkapná az összes oltását, mivel fertőzéseket szedhetnek össze. Ez oltási programtól függően több hétig is eltart, így higiénikus megoldást kell találnunk kedvencünk szobatisztaságának kérdésére. A kutya pelenkára szoktatása egy igen praktikus válasz a erre, de használhatunk újságpapírt, vagy macska almot is helyette.

Amennyiben betartunk pár alapszabályt és szánunk 1-2 teljes napot kutyusunk tanítására, úgy gyorsan rászoktathatjuk kedvencünket a használatára.

Először is kutyusunk egy korábbi „balesetéből” szívassunk fel egy kis vizeletet a pelenka egyik sarkán, hogy rajta legyen a szaga. Ez sokat fog segíteni, hogy a kölyök vizelési ingere elinduljon a pelenkát szagolva. Ügyeljünk rá, hogy maradjon bőven száraz felület a pelenkán, amit használhat, mert ők sem szeretnek a nedves felületre lépni. Később is figyeljünk rá, hogy a pelenkát rendszeresen cseréljük és legyen rajta elegendő tiszta felület.

Szánjunk rá pár napot, hogy folyamatosan figyeljük a kutya viselkedését és amint pisilni, vagy kakilni készül, azonnal kapjuk föl és vigyük a pelenkára, hogy ott fejezze be a dolgát. Nagyon dicsérjük meg, ha használja, akár jutalomfalatot is adhatunk neki érte. Evések utáni egy órában, továbbá játék és ivás után fokozottan figyeljünk rá és készüljünk, hogy használnia kell majd a pelenkát. Számoljunk azzal is, hogy ilyen pici korban 4 óránál tovább nem fogja tudni visszatartani a szükségleteit.

Előfordulhat, hogy mindezek ellenére egy-egy alkalommal nem vesszük észre, ha máshol végezte el a dolgát. Ilyenkor utólag már nem tudunk ezzel mit csinálni. Alaposan takarítsunk fel utána és legközelebb figyeljünk rá jobban. Érdemes enzimes takarítószert használni, mert a hagyományos tisztítószerek csak elfedik a szagot, azonban a kutyusunk emellett is érezni fogja és később is oda fog menni. A fertőtlenítés után a szag megszüntetésére használhatunk szódabikarbóna-ecet-víz keverékét.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem