Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan szórakoztassa macskáját otthon?

2016. február 29.

Hogyan szórakoztassa macskáját otthon?

Minél aktívabb cicája, annál boldogabb és kiegyensúlyozottabb – ez közérzete és egészsége szempontjából egyaránt fontos.

Az intelligencia játékokkal nem csak kellemes, de hasznos szórakozást is biztosíthatunk macskánknak otthon, az állatoknak is javukra válik, ha olyan feladatokat kapnak, amelyeken gondolkodniuk kell.

http://www.fressnapf.hu/more-for-cats-iq-cicajatek-fadoboz/

A fürgeségen és jó reflexeken alapuló játékokat nagyon kedvelik a cicák, ezek során szaglásukat, látásukat, tapintásukat is használják, így máris kész egy jó vadászat. Mi másra is van még szükség, hogy Ön és kedvence között a bizalmi kötelék igazán erőssé váljon?

Az ügyességi játékok egyike, melyről talán a legtöbb gazdi nem is gondolná, hogy macskáját is leköti, az apportírozás. Miért is lenne az eldobott dolgokat visszahozni kizárólag a kutyusok öröme? Íme néhány tipp arra, hogyan játszhatjuk ezt a játékot.

Szükségünk lesz egy kisebb, jól behatárolt térre, ahol kevés tárgy akadályozhatja a szaladgálást, és könnyedén eldobhatjuk az apró játékot. Többféle játék közül választhatunk: egyes cicák egy összegyűrt papírért is megőrülnek, mások a csengettyűt kedvelik inkább, de egy kis puha labda is megteszi.

http://www.fressnapf.hu/anione-cicajatek-labda-csorgo-4db-45cm/

Válasszuk a legjobb alkalmat a hancúrozásra: legyen cicánk a legéberebb időszakában, és lehetőleg falatozás előtt, hogy jól tudjon figyelni. Így a jutalmazás és az evés gyakorlatilag fedni fogják egymást. Amint visszahozza a játékot minitigrisünk, adjunk neki finomságot.

http://www.fressnapf.hu/multifit-soft-cicasnack-kacsa-50g/

Fogjuk a játékot egyik kezünkbe, szólítsuk nevén cicánkat, dobjuk el a tárgyat „Hozd vissza!” felkiáltással. Amint visszahozza, dicsérjük meg, így megerősíthetjük a viselkedését és hozzászoktatjuk a mókához.

Ha bársonytalpúnk nem engedné el a visszahozott játékot, mutassuk meg neki a jutalmat, így valószínűleg azt fogja választani, és megválik kedvenckéjétől. Ezt követően se feledkezzünk meg a dicséretről.

Hogy a játék minél tovább ép maradjon, ne hagyja cicája szeme előtt a házban, hanem mindig gondosan pakolja el. Válasszon ki egy állandó helyet számára, így a macska tudni fogja, hogy játékidő következik, amikor előveszi például a szokott fiókjából. Sőt, már a fiók hangjára izgatott várakozás fogja majd el!

Amint ráérez a mókára kedvence, ideje szintet lépni, és kezdjenek cicázni! Mégpedig a szó ismert értelmében: játsszák ketten a játékot, egy folyosó két végén állva, a macskát pedig középen hagyva, majd dobálgassák feje fölött a kiválasztott tárgyat. Így idővel már mással is jól fog működni a szórakozás.

Végül az időtartamra is figyeljen oda – nem egész napos kötelező programról van szó, hanem pár perces mókáról. Érdemes kis lépésekben haladni, hogy igazán élvezetes legyen a szórakozás. Egy-két sikertelen próbálkozás annak a jele, hogy cicája inkább nyugalomra, vagy más elfoglaltságra vágyik.

Forrás: petmd.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem