EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Hogyan tudom leszoktatni 4 hónapos beagle kutyusomat a virágok megrágásáról?

2011.04.03

Állatorvos
Ez sajnos nehéz dolog egy kölyökkutya esetében. Fontos, hogy lehetőség szerint gyakran legyen felügyelet alatt amikor hozzáfér a virágokhoz és amennyiben rágcsálni kezd tiltsuk azt (Nem!, Fúj!). Kezdetben szükség lehet arra is, hogy a tiltószavak kimondásával egy időben egy határozott mozdulattal a nyakbőrénél fogva elhúzzuk a kiskutyát a virágoktól. Szidni csak akkor szabad, ha rajtakaptuk a rágcsáláson az állatot, később már nem hatékony. Ha a jelenlétünkben már nem bántja a virágokat, de távollétünk idején igen, akkor meg lehet próbálkozni pl .azzal, hogy slaggal fröcsköljük a kutyát, ha rágcsál. Jó, ha a kutya ilyenkor nem veszi észre, hogy ott vagyunk, mert akkor a büntetést nem a gazdival hozza összefüggésbe, hanem a rágcsálással. Sajnos a fiatal kutya és a szép kert nem mindig fér meg egymással, de idővel javulás várható :). Sok-sok türelmet kívánok!
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem