Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan válasszunk nyakörvet cicáknak?

2017. szeptember 07.

Hogyan válasszunk nyakörvet cicáknak?

Bizonyos esetekben szüksége lehet cicánknak is nyakörvre. Elfogadható érv például, ha valamilyen mágneses vagy elektronikus jeladót kell felszerelnünk a bársonytalpúra, hogy használni tudja a macskaajtót. Valamint a gyors azonosítás érdekében is hasznos lehet egy nyakörv.

Az első lépés tehát, hogy gondoljuk át, valóban célszerű-e minitigrisünkre nyakörvet adni. Csak díszítés kedvéért nem javasolt nyakörvet vásárolnunk a cicának, egyrészt, mert nem biztos, hogy szívesen hordaná, másrészt, mert egyes szituációkban akár veszélyes is lehet kedvencünkre nézve.

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk macskánkra nyakörvet tenni, akkor fontos, hogy jól válasszunk. A rugalmas anyagból készült termékeket ajánlott elkerülni, mivel a változó méretnek köszönhetően akár a macska lába is beszorulhat, melynek következtében közvetlenül a lábon és a hónaljban is sérülés keletkezhet. Olyan is előfordult már, hogy a cicának az állkapcsa akadt a nem megfelelő nyakörvbe. A hasonló balesetek elkerülése érdekében mindig ellenőrizzük a termék minőségét is. Véletlenül se legyen éles a nyakörv széle és a rajta lévő csat, és figyeljünk arra is, hogy ne induljon bomlásnak a varrás.

Ha bolhanyakörvet tervezünk beszerezni, akkor is nagyon körültekintőnek kell lennünk, mert ha nem megbízható helyről választunk, akkor akár a minitigris számára is mérgező lehet ez a kiegészítő. Bolhanyakörv használata esetén minden nap ellenőrizzük, hogy nem váltott-e ki allergiás reakciókat háziállatunkból. Szőrhullás vagy egyéb bőrirritáció esetén mindenképp forduljunk állatorvoshoz. Ha túl érzékeny kedvencünk, akkor érdemes megkérdezni az orvost, hogy milyen spot-on vagy egyéb bolhairtó terméket javasol.

A hagyományos nyakörvek közül olyat ajánlott választani, amely biztonsági kapcsolóval van ellátva és nyomás hatására nyílik.

AniOne cica nyakörv nylon piros 19-30cm

Vásárlás előtt próbáljuk ki a csatot, mert fontos, hogy könnyedén le tudjuk venni a cicáról a nyakörvet, ugyanakkor ne nyíljon ki magától. Sötétedés után különösen hasznos, ha fényvisszaverő kiegészítő van a bársonytalpún, mert így hamarabb észreveszik az autósok, ha átszalad az úton. Kinti kedvenc esetén a láthatóság akár életmentő is lehet.

AniOne cica nyakörv fényvisszaverő fehér 19-30cm

Gyakori probléma szokott lenni, hogy a nyakörv túl laza, vagy túl szoros. Ügyeljünk arra, hogy maximum egy ujjunk férjen be a nyakörv alá, mert ha ennél nagyobbra hagyjuk, akkor a bársonytalpú képes lesz beleakasztani a lábát vagy leküzdeni magáról a kiegészítőt. A nagyon meghúzott nyakörv pedig kellemetlen viseletet jelent és sérülést is okozhat.

Könnyebben megszokja a cica a nyakörvet, ha már kölyök kora óta használja, ám nagyon figyeljünk arra, hogy a macska növekedésével a nyakörvön is állítanunk kell, hogy mindig megfelelő méretű legyen. Előfordulhat, hogy felnőtt bársonytalpúnk makacsul ellenzi a nyakörvet. Ilyenkor érdemes azonnal egy ízletes vacsorával vagy egy kiadós játékidővel elterelni a figyelmét.

Tudnunk kell, hogy a kutyákkal ellentétben a cicák számára készült nyakörv nem sétáltatáshoz való. Ha pórázon szeretnénk kivinni szobatigrisünket, akkor mindenképp be kell szereznünk mellé egy jó minőségű és megfelelő méretű hámot is, melyet hasonló körültekintéssel kell kiválasztanunk, mint a nyakörvet.

AniOne cica hám+póráz fényvisszaverő piros M 35x45x100cm

Forrás: icatcare.org