Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan válhatunk egy stabil idegrendszerű kutya boldog tulajdonosává?

2018. június 28.

Hogyan válhatunk egy stabil idegrendszerű kutya boldog tulajdonosává?

Dióhéjban, a stabil idegrendszerű kutyát onnan ismerjük fel, hogy békében van az őt körülvevő világgal. A különböző ingerek, mint emberek, zajok, idegen kutyák, járművek nem váltanak ki belőlük sem félelmet, sem agressziót.

Stabil idegrendszerre több módon tehet szert kedvencünk. Örökölheti a szüleitől. Általában ezek a kutyusok a legstabilabbak, önbizalmuk és a környezetükbe vetett bizalmuk nem ingadozik. Ezért is kiemelt fontosságú, hogy a tenyésztőnél vásárolt kutyák esetében mindenképp ismerkedjünk meg alaposan a szülőkkel is. Ezek a kutyusok zsigerből könnyen veszik az akadályokat, de természetesen egy erősen traumatikus élmény feldolgozása, mint egy autóbaleset vagy bántalmazás, a számukra is külső segítséget igényel. Kellő munkával és türelemmel, ezek a kutyusok teljesen felépülhetnek.

Azoknak a négylábúaknak sem kell aggódni, akiknek a szülei gyengébb adottságokat örökítettek, mert szocializációval őket is magabiztos kutyává varázsolhatjuk. Az ő esetükben azonban folyamatos szinten tartásra van szükség. Miután hozzászoktattuk az ingerhez, mely a félelmet vagy agressziót váltotta ki belőle, gondoskodnunk kell róla, hogy rendszeresen találkozhasson az ingerrel. Máskülönben visszaesésre számíthatunk. Már kölyökkorban jelentkeznek az első jelek, melyeket nem érdemes félvállról venni. Minél előbb kezdjünk el a problémán dolgozni, mert egy rögzült viselkedésformát sokkal több időbe telik helyes irányba terelni.

Bármilyen kutyával is áldott meg minket a sors, minden négylábúra ráfér a kölyökkori szocializáció. Időben keressünk fel egy kutyaiskolát, ahol elejét vehetjük a problémáknak és megtanuljuk, hogyan segíthetjük kedvencünket a nehéz szituációkban.