Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan vészeljük át a kamaszkort?

2017. október 26.

Hogyan vészeljük át a kamaszkort?

Sok gazditól hallom, hogy hónapokig olyan jól viselkedett a kölyök kutyája, alig lépett el a lába mellől, jött az első hívó szóra, betartott minden szabályt és most tombol a kutyusa és nem fogad szót.

Amennyiben fiatal kutyáról van szó és nem történt drasztikus változás a hétköznapokban, rendesen lemozgatjuk szellemileg és testileg is kedvencünket, úgy elég valószínű, hogy kutyusunk egyszerűen csak a kamaszkorba lépett. Valóban létezik a kutyáknál is ez az időszak, amikor megkérdőjeleznek minden addig tanított feladatot.

Kis testű kutyáknál úgy 8 hónaposan kezdődik. Nagyobb testű kutyák egy picivel később érnek és 10-12 hónapos korban várható, hogy egy kicsit elromlanak. Az a tapasztalatom, hogy a kezdeti időszak a legrosszabb és azoknál a kutyáknál, akik már a kezdetektől következetesen lettek nevelve, gyorsabban lezajlik. Náluk 3-4 hónap alatt lecseng. Egyébként 2 éves korig tart, így ha utána is neveletlen a kedvencünk, már nem foghatjuk a korára, ott a képzésével lesz a probléma.

Hogyan vészeljük át? Következetesség! Lehet, hogy százszor kell majd megismételnünk egy feladatot, de legyünk türelmesek és kitartóak. Ha kértünk valamit a kutyusunktól, akkor azt csináltassuk is meg vele. Ebben az időszakban könnyen kicsúszhat a kezünkből az irányítás és, ha nem vagyunk résen, a kamaszkor után is így maradhatnak a dolgok. Érdemes már az első naptól kezdve következetesen nevelni a kölyökkutyánkat. Alap feladatokat, mint a ”Gyere” játékosan azonnal el lehet kezdeni nekik tanítani. Így fogjuk a lehető legminimálisabb hatását érezni a kamaszkornak.