Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A hónap legjobb tréning eszközei

2017. augusztus 14.

A hónap legjobb tréning eszközei

Ahhoz, hogy kutyusunkat vagy cicánkat neveljük, valamint trükkökre tanítsuk, nincs szükségünk túl sok kiegészítőre, de vannak olyan eszközök, amelyek biztosan hozzájárulnak a sikerhez. A megfelelő eszközök kiválasztása mellett a tréningek eredményességéhez különösen fontos a sok szeretet, pozitív megerősítés és türelem.

  1. Jutalomfalatok

A tanítás során az egyik legfontosabb a pozitív visszajelzés az állat felé. Soha ne büntessünk, mert attól csak kellemetlenül érzi majd magát kedvencünk, de nem tereljük vele az elvárt útra. Ha egy feladatot helyesen végzett el a kutya vagy a macska, illetve, ha egy adott szituációban jól viselkedett, akkor mindig jutalmazzuk meg őt. Néhány szem ínycsiklandozó jutalomfalat kellően motiváló hatású lehet. Mivel több méretben, ízben és formában is kaphatóak, így biztosan megtaláljuk azt a típust, amelyért bundás barátunk képes lesz örömmel együttműködni velünk.

MultiFit Ranger Forest Stick jutalomfalatok marha 70g

  1. Snacktartó

Egy snacktartó nagyon hasznos, különösen, ha szabadtéren tartjuk a tréninget, hiszen az övünkre csatolva bárhova magunkkal vihetjük, és könnyedén hozzájuthatunk a jutalomfalatokhoz, nem kell végig a kezünkben vagy a zsebünkben lenniük.

  1. Klikker

A klikker egy olyan eszköz, amely nyomásra kattogó hangot ad ki. Akkor kell kattintanunk vele, amikor az ebet vagy a bársonytalpút szeretnénk megjutalmazni, mert jól csinált valamit. Kezdetben a klikkelés után mindig adjunk valami finomságot négylábúnknak és persze dicsérjük meg, később viszont megtanulja majd, hogy a kattintás már önmagában is pozitív visszajelzést jelent.

AniOne cicajáték klikker

  1. Nyakörv vagy hám

Ahhoz, hogy a közös séták zökkenőmentesen teljenek, sokat kell gyakorolnunk. Ehhez főként a kutyák esetében jó minőségű nyakörvre vagy hámra lesz szükség.  Ha cicával szeretnénk sétálni, a hám a biztonságosabb. Fontos, hogy a kiválasztott termék kényelmes viseletet biztosítson, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi az állatra.

http://www.fressnapf.hu/more-for-dogs-nyakorv-allround-neopren-kek-xxl62-cm/

AniOne H-hám Classic nejlon kék S/46cm

  1. Póráz

A kutyakiképzésekhez a póráz is egy fontos kiegészítő. Az a négylábú, amelyik megtanul laza pórázzal sétálni, sokkal jobban élvezi a tréningeket, hiszen nagyobb mozgásterületet tudunk nyújtani számára. Soha ne rántsuk meg erősen a pórázt, mert akár sérülést is okozhatunk általa. Irányításunk legyen tudatos és határozott, de fájdalommentes.

http://www.fressnapf.hu/anione-poraz-neon-nyomkoveto-sarga-10m/

Forrás: thespruce.com, fressnapf.hu