EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hová szaladsz, kisegér?

2014. október 25.

Hová szaladsz, kisegér?

Mocorog, mászik, ugrik, és menekül. Mi pedig már csak azt vesszük észre, hogy kedvenc kisemlősünk eltűnt a ketrecéből. Hogyan kerítsük kézre? Íme néhány fondorlatos trükk.

Az egerek, hörcsögök, deguk és rágcsáló társaik veleszületett képessége, hogy gyorsan, nyom nélkül képesek eliszkolni, és úgy elbújni, hogy gazdi legyen a talpán, akinek sikerül egy napon belül megtalálnia a szökevény állatot!

A legtöbb, amit kedvencünk biztonsága érdekében tehetünk, ha nem adunk lehetőséget arra, hogy kiszökjön. Ezért ellenőrizzük gyakran a ketrecet, terráriumot, és amikor alszunk, vagy nem vagyunk otthon, mindig tartsuk zárva azt a helyiséget, ahol a kisemlőst tartjuk. Ketrecből mindig olyat válasszunk, amin apró rések vannak, így az állat nem fog kiférni rajtuk.

http://www.fressnapf.hu/kisallat_ketrec_remus/

Ha terráriumban tartjuk, fontos, hogy mindig fedjük le a tetejét sűrű szövésű hálóval. Könyvekkel, dobozokkal ne próbáljuk helyettesíteni a hálót, mert az állat átrághatja magát rajtuk. Jó, ha tudjuk, hogy a rágcsálók elsősorban táplálékkeresés céljából szöknek ki, ezért a gondos etetéssel is kiküszöbölhetjük, hogy meglépjenek. Persze a kíváncsiság is vezethet az állat meneküléséhez, ilyenkor pedig jobb, ha észben tartunk néhány módszert, hogy hamar megtaláljuk és „hazavigyük” kedvencünket.

Miután észrevettük, hogy a kisemlős nincs a helyén, csukjuk be a szobaajtót, hátha még a helyiségben van. Ezután nézzük át alaposan a ketrecét/terráriumát, mert a rágcsálók többsége üreglakó állat és szívesen beássák magukat a forgács mélyére. Ha biztos, hogy nincs a forgácsban, elkezdhetjük keresni.

Próbáljunk az ő fejével gondolkodni: nézzünk be minden olyan helyre, ahová apró testével beférhet: ágyneműtartó, fiókok, bútorok mögötti részek. Amennyiben egyik helyen sem találjuk, csináljunk neki csalit és kezdjük el a lakás többi részén is keresni. Csalinak természetesen néhány finom falat a legjobb, ezekből tegyünk minden helyiségbe ugyanannyit, csukjuk be az ajtókat, és várjunk egy kicsit.

http://www.fressnapf.hu/multifit_martott_duplarud_ragcsaloknak_erdei_gyumolcsos_90g/

Ahonnan eltűnik egy-egy ínyencség, ott lesz a kis szökevény. Egy veszélytelen csapdát is állíthatunk neki: a falatokat tegyük olyan edénybe vagy dobozba, amelybe az állat csak bemenni tud, ki már nem.

Előfordulhat, hogy minden erőfeszítésünk ellenére sehol sem találjuk a kisállatot. Ilyenkor, ha több degunk vagy egerünk van, és csak egyikük szökött el, a másik példányt is segítségül hívhatjuk. Engedjük ki, és hagyjuk, hogy megkeresse a társát. Persze közben kövessük, figyeljünk, nehogy őt is elveszítsük. Ezzel a módszerrel töredékére csökkenthetjük az állat keresésére fordított időt, mert a deguk és egerek nagyon könnyen megtalálják egymást, és nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy sérülés és sokk nélkül visszategyük őket a ketrecükbe.

Források: deguinfo.hu / mysmelly.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem